Spoedarts aan de kust: “Respect voor ons werk onder nul gezakt”

Een groepje mensen eerder deze maand in Nieuwpoort. De drukte aan de kust neemt intussen toe. © belga
Redactie KW

Spoedarts Emanuel Van Hoecke van het AZ Zeno in Knokke-Heist en Blankenberge luidt de alarmbel over wat hij de voorbije dagen op spoed zag passeren. “Arrogantie vierde hoogtij, (verbale) agressie was terug van weggeweest en respect voor ons werk zakte onder nul procent”, schrijft hij op Facebook. “Covid-maatregelen werden flagrant genegeerd.”

“De balans van afgelopen dagen was intriest voor de hulpdiensten die juist uit de covid-crisis komen”, stelde dr. Van Hoecke vrijdagavond op Facebook. “Niet alleen negeerde men flagrant alle covid-maatregelen, men lachte er ons doodleuk mee uit. Het leek alsof men maar één doel voor ogen had met het bezoek aan de kust: het innerlijke zwijn loslaten.”

Ze zopen zich te pletter en sloegen erop los. Tieners waarvan je hun bloedname in brand zou kunnen steken van de alcoholpercentages. Ouders nergens te zien of in even erbarmelijke staat“, vervolgt de spoedarts. “Vandalisme en onveilig rijgedrag waren eerder de norm dan de uitzondering.”

Comateus gezopen

“Op 24 uur tijd één verpleegkundige aangerand, een andere fysiek bedreigd door fils-à-papa die de opname van hun comateus gezopen vriend van 17 jaar eerder als een heldendaad zagen dan als schaamte. Ondergedrenkt in eigen lichaamssubstanties leek hij voor hen schijnbaar de nieuwe Messias.” Hun vriendinnen “vonden het noodzakelijk berichtjes met foto’s van hun blote kont te sturen terwijl wij naarstig naar noodcontactgegevens van een ouder aan het zoeken waren op de gsm.”

“De arm der wet had het niet veel beter. Binnen de twee minuten twee patrouilles op spoed. Wij dankbaar, zij op scherp, de biggen aan het mekkeren. Schijnbaar valt een identiteitscontrole tegenwoordig ook onder de noemer ‘politiegeweld’. Het is goed te weten dat de thuisspelenden op elkaar kunnen rekenen. Maar als dit de voorbode van het seizoen is… ‘smeir dan mor al je kieten in'”, besluit dr. Van Hoecke.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier