Stipt om 13 uur werd de actie Spinning for Life op gang getrapt door burgemeester Jan de Keyzer en schepenen Els Roelof, Katrien Talloen en Delfine Roels, samen met de voorzitters van de organiserende wielertoeristenclubs Riddersport en Sust Reginald Van Daele en Rik Couture.

"Met deze actie hadden we met de beide clubs het plan opgevat om minstens 5.000 euro in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker", aldus Geert Dewandelaere. "Nu kan ik al zeggen dat we dat bedrag zeker zullen overschrijden. Maar het exacte bedrag zullen we pas tegen het einde van de week kennen. Dit was mede mogelijk omdat we de infrastructuur gratis ter beschikking kregen van de gemeente en we de spinningfietsen mogen gebruiken van het sportcentrum Nixus."

Het goede doel werd wel zeer bewust gekozen. Beide verenigingen hebben de laatste twee jaar samen drie leden verloren in de strijd kanker: Wim Stubbe, Daniel Plovie en Henk De Baets. " Met deze actie willen wij in eerste plaats de getroffen families een warm hart toedragen en tevens het onderzoek naar kanker steunen", aldus Rik Couture."

(GS)