Spinning for Life in Oostende brengt 4.000 euro op voor De Bezaan in Gistel

Spinning for Life werd voor de vierde keer georganiseerd in de cafetaria van het ziekenhuis. © JR
Redactie KW

Het AZ Damiaan in Oostende organiseerde zondag voor de vierde keer ‘Spinning for Life’ in kader van de Warmste Week. Dat bracht 4.000 euro op voor De Bezaan, een woonproject voor verstandelijk beperkte mensen in Gistel.

Spinning for Life werd voor de vierde keer georganiseerd in de cafetaria van het ziekenhuis. Voor tien euro per fiets per uur konden sportievelingen en zelfs minder sportieve mensen het goede doel steunen. Twee professionele lesgevers van Vip-Fit uit Gistel zorgden voor een les op maat van de deelnemers.

De Bezaan in Gistel is een woonproject van vzw Ithaka voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme waar acht volwassenen volledig zelfstandig wonen. De appartementen zijn volledig aangepast aan hun noden. Daarnaast wonen er ook twee residenten in het gebouw. Zij zorgen voor de ondersteuning van de acht bewoners. Bij dringende of onverwachte situaties kunnen de acht bewoners bij hen aankloppen.

Zondag in de late namiddag werd uiteindelijk het bedrag bekend gemaakt dat de hele actie heeft opgebracht. Vzw Ithaka krijgt maar liefst 4.000 euro. Dat geld zal gebruikt worden voor de verdere investering van het woonproject.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier