Spinning- en zumbalessen in Langemark stopgezet: “We waren nog maar net begonnen”

Redactie KW

In de lokalen van tennisclub Come Back in Langemark waren Alain Bouton (55) en zijn echtgenote Daisy Vermeulen (41) sinds een dikke maand begonnen met een nieuwe reeks spinning- en zumbalessen. Door de verstrengde coronamaatregelen moeten ze die echter voor onbepaalde tijd stopzetten.

Sinds 2004 geeft Alain Bouton spinninglessen in de lokalen van TC Come Back, terwijl zijn echtgenote Daisy Vermeulen zich toelegt op zumba en strong nation. Begin september was nog maar net een nieuwe reeks spinninglessen van start gegaan. “Natuurlijk zijn dat financieel pijnlijke zaken”, zucht Alain. “Maar we hebben er ook alle begrip voor. De gezondheid gaat voor alles. Hopelijk gedraagt iedereen zich nu wat naar de richtlijnen. Ook in onze frituur Joske in Westrozebeke krijgen we rake klappen. We moeten het nu hebben van takeaway, maar dat is slechts goed voor dertig procent van onze normale omzet. Financieel is dat een zware dobber, maar er zijn nog veel mensen die het veel erger hebben.”

Beenspieren

Zelf geeft Alain al sinds 2004 spinninglessen. “We richtten in 2006 een vzw op met Daisy Vermeulen, Johan Vantomme, Stefaan Douchy en ikzelf aan het stuur en een jaar later haalde ik mijn instructeursdiploma. Sindsdien geef ik les in de lokalen van tennisclub Come Back, waar onze club Fun Cycling gevestigd is. Momenteel zijn we met een trio lesgevers: Johan Vantomme, Delphine Vantomme en ikzelf. Om beurten tekenen wij voor het begeleiden van de spinners. Zelf beoefen ik deze sport om de beenspieren te versterken. Ik ben namelijk ok een groot motorcrossliefhebber en spinning helpt mij enorm om de benen te versterken. In onze lessen ondersteunen en moedigen we de deelnemers aan, brengen we ze in een positieve stemming en sturen we ze in de juiste richting. Spinning staat trouwens open voor alle leeftijden. Het bewerkt alle spiergroepen en drijft het uithoudingsvermogen op. Ieder persoon kan volgens het eigen fitheidsniveau een bepaald tempo afhaspelen. Het werkt vooral ontspannend en men legt sociale contacten. Het werkt ook stressbestendig en de overtollige kilootjes gaan eraf. Spinning is een soort aerobic waarbij men in groep en onder begeleiding van muziek een uurtje trapt en oefeningen doet op de spinningfiets.”

“Onze leden komen van alle kanten, maar vooral uit Langemark, Poelkapelle, Westrozebeke, Staden en zelfs uit Ingelmunster en Reningelst. We hebben 22 fietsen ter beschikking, maar in de coronaperiode deden we het met een maximumbezetting van 14 deelnemers om te voldoen aan de opgelegde coronarichtlijnen. Maar nu moeten we de deuren dus weer sluiten. Maar van zodra het opnieuw toegelaten is, is iedereen opnieuw welkom. (RB)

Info: 051 78 00 95 of 0477 46 56 13.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.