Spijkerpad door Lange Munte in Kortrijk

Redactie KW

De inwoners van de wijk de Lange Munte in Kortrijk wonnen vorig jaar de European Ownership Award van het Europese DNA-project. Als prijs kregen ze maar liefst 2.500 euro om hun project, een spijkerpad doorheen de buurt, te realiseren.

De fiets-wandel en steproute waarbij spijkers de weg aanduiden zal door de groene en autovrije wegen van de Lange Munte lopen. De organisatie hoopt hiermee mensen aan te zetten om buiten te komen en de buurt beter te leren kennen.

Zwevende ballonnen

Op 24 februari staat er een infovergadering voor de buurt gepland, maar nu vrijdag 7 februari al ging de campagne van start om alle buurtbewoners van de Lange Munte warm te maken voor het initiatief. De wijk werd voor één dag omgetoverd in een ware ballonnenwijk. In elke brievenbus zat een spijker met daaraan een ballon bevestigd. Zo waren in de hele wijk ballonnen te zien.

Met de zwevende ballonnen willen de organiserende buurtbewoners aandacht vragen voor hun project en van de Lange Munte voor één dag ‘The talk of the town’ maken. (KOS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.