Spelmateriaal voor jong en oud in bib

Via de bibliotheek wordt voortaan ook flink wat spelmateriaal aangeboden. V.l.n.r.: Elvier Roegiers, Sarah Laperre, Peggy Truyens en Frank Casteleyn. © Davy Coghe
Redactie KW

Boekenwurmen kwamen er al over de vloer, maar voortaan kunnen ook echte speelbeesten in de bibliotheek in Jabbeke terecht. De bibliotheek start met het uitlenen van spelmaterialen voor jong en oud. Vanaf zondag 1 augustus wordt dit ook in de Varsenaarse afdeling aangeboden.

De gemeente Jabbeke start een heuse spelotheek op. Net door de laagdrempeligheid van de lokale bibliotheek en de gelijkaardige manier van ontlenen werd hier gekozen om het speelmateriaal aan te bieden in de filialen van de bibliotheek. Er wordt meteen opgestart met een mooi aanbod aan spelen. De collectie bestaat uit wel 100 gezelschapsspellen voor de hele familie, educatief en leerrijk, spannend of net ontspannend, echte breinbrekers of doe-spelen. Schepen Frank Casteleyn ondersteunde de bibliotheek in de opbouw van dit mooie project. “Als we iets uit de coronacrisis hebben geleerd, dan is het dat de mensen behoefte hebben aan elkaars gezelschap”, weet de schepen van onder andere feestelijkheden als geen ander. “Een van de manieren om op een aangename manier samen te zijn is door rond de tafel te zitten en te spelen. Door samen te spelen vliegt de tijd voorbij, stimuleer je je strategisch inzicht, leer je omgaan met winst en verlies, oplossingen bedenken… en je maakt gewoon ook heel veel plezier.”

Bibformule

De uitleen van alle spelletjes is gratis net zoals alle andere materialen in de bibliotheek. Elke lener mag één spel ontlenen voor drie weken. De spelletjes kunnen verlengd worden en ook gereserveerd. De enige voorwaarde is dat je lid bent van de bibliotheek, maar ook dat is voor alle Jabbekenaren gratis. De bibliotheek van Jabbeke blijft de hele zomer open op weekdagen van 15 tot 19 uur en op zaterdag in de voormiddag. Die van Varsenare is in augustus open op woensdag en vrijdag van 14 tot 18 uur. Meer info via bibliotheek@jabbeke.be. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier