Spellen spelen in ‘t Perron in Ledegem

Franky Cornelis nodigt iedereen uit om spelletjes te komen spelen in 't Perron. © Foto Jan Stragier
Redactie KW

Op zaterdag 12 september is iedereen vanaf 19 uur welkom in ‘t Perron, een nieuwe spellenclub die voor het eerst samenkomt in het Bewegingslokaal, (oud ACW) in de Stationsstraat 77.

Franky Cornelis (32) is de stichter van deze club. Franky is afkomstig uit Beveren-Leie en leerkracht aan het VTI in Waregem. “Ik was al in Beveren-Leie lid van een spellenclub en ook in Kuurne, maar toen deze verhuisde naar Vichte werd de afstand naar Ledegem voor mij ietsje te ver.”

Een jaar is Franky samen met zijn vriendin Paulien Vanhalst bezig om de spellenclub op te starten. “We spelen natuurlijk graag met spellendozen. We hebben er ondertussen een 400-tal in ons bezit. We willen onze spellen ter beschikking stellen van de andere clubleden. We vragen ook hun belangstelling voor andere spelen, die we dan ook kunnen aankopen.”

Franky heeft ondertussen een ruime vriendenkring die hij probeert warm te maken voor de spellenclub. “Ieder jaar worden er 1.000 nieuwe en heel specifieke spellen uitgebracht. Deze zijn heel familiale spelen en hebben niets gemeen met het game-aanbod dat meer tot geweld en agressie oproept.”

Geen competitie

De spellen die Franky wil aanbieden zijn meestal bestemd voor de volwassenen, al zijn er wel ook wel af en toe specifieke spellen voor jongeren die op de markt komen. “Iedereen kiest een spel en hoopt voldoende vrienden te krijgen die ook willen meespelen. Indien er voor een spel te weinig belangstelling is, springen we in om een ander spel of andere makkers te vinden.”

Samen een gezelschapsspel spelen is verbroederen met anderen. Bij het binnenkomen, betaalt men 1 euro en kan men met alle spelletjes spelen. Men kan ook iets drinken aan democratische prijzen. Spelletjes spelen is niet enkel voor jongeren. Het is een avondje uit voor jong en oud. Men kan er ook nieuwe gezelschapsspelen ontdekken. Men kan ook met een vereniging Franky inhuren via tperronledegem@gmail.com.

“De benaming ‘t Perron verwijst naar de plaats waar onze activiteiten plaats vinden: in de Stationsstraat, nabij de oude treinroute en het jeugdhuis Den Traveir. Treinen komen ook veel voor in de meeste spellen.” Er is geen competitie verbonden aan de spellenclub ‘t Perron. Iedere maand zal er wel een spel verloot worden onder de aanwezigen.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier