Spelers van KV Kortrijk openen Zibi’s speeltuin vlak bij ziekenhuis

De speeltuin werd ingespeeld door Ilombe Mboyo en Julien De Sart van KVK, enkele kinderen en enkele medewerkers van AZ Groeninge. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op het binnenplein van AZ Groeninge in de Kennedylaan werd woensdagnamiddag Zibi’s speeltuin ingespeeld. Dat gebeurde door mensen van het ziekenhuis, enkele kinderen én Ilombe Mboyo en Julien De Sart, twee spelers van KV Kortrijk.

AZ Groeninge wil af van het imago van enkel maar een ziekenhuis te zijn. “We willen een huis van gezondheid en beweging zijn”, stelt woordvoerder Stefaan Lammertyn. Een eerste aanzet is de opening van Zibi’s speeltuin. “Zibi is onze mascotte. Dat figuurtje komt voor op de kledij van de medewerkers van de kinderafdeling maar ook op de muren en op tekeningen die de kinderen hier kunnen inkleuren.”

Communicatiemedewerker Annelies Feys vertelt dat Zibi’s boomhut normaal tegen de Buitenspeeldag in april ook zou moeten klaar zijn. “Die komt in een binnentuin en zal enkel voor kinderen van patiënten en voor kinderen die hier opgenomen worden zijn. Er zal ook begeleiding in gegeven worden.”

Twee sterke merken in Kortrijk

De aanleg en de natuurlijke materialen van Zibi’s speeltuin kosten samen 4.500 euro. “Een ziekenhuis krijgt hiervoor geen middelen van de overheid. Nochtans kan een speeltuin een welgekomen afleiding zijn voor patiëntjes en bezoekertjes”, aldus Stefaan.

Deze middelen kwamen er door sponsoring van bedrijven en door voetbalclub KV Kortrijk. “Wij werken met AZ Groeninge al samen op sportief vlak”, stelt Simon Clinckemaillie van KV Kortrijk. “Zo worden conditietesten van onze spelers hier afgenomen. We willen hier nog een stapje verder in gaan en ook samenwerken op sociaal vlak. Zowel AZ Groeninge als KV Kortrijk zijn twee sterke merken in onze stad. Als we iets kunnen doen voor kinderen die ziek zijn, dan is dat een dankbaar thema.”

De supportersfederatie van KVK, de overkoepeling van de 13 supporterclubs, verkoopt op de thuiswedstrijden tegen AA Gent op 1 december en tegen Moeskroen op 13 december kerstmutsen, lotjes, gluhwein en warme chocolademelk. De opbrengst hiervan gaat naar Zibi’s speeltuin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier