Spelers en fans van KSV Roeselare weten ook niet goed waar ze aan toe zijn

Bij KSV Roeselare werd er deze morgen toch getraind. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

De spelers van het eerste elftal van KSV Roeselare verzamelden woensdagmorgen om de training aan te vatten. Dat een club failliet wordt verklaard voor een restaurantrekening, dat doet wenkbrauwen fronsen. “Bij ons ook, natuurlijk”, zegt Wouter Biebauw, keeper en kapitein bij Roeselare. “Het is niet zo dat wij daar als spelergroep zomaar gingen eten en de rekening naar de club doorschoven. Het ging om de maaltijden die we tussen trainingen en voor de matchen geserveerd kregen.”

De Reo Catering zorgde aanvankelijk voor maaltijden op de club. “Maar na een bepaalde periode moesten we ons met de wagen naar de Oostnieuwkerksesteenweg begeven. Dus tussen twee trainingen of vier uur voor een wedstrijd kregen we daar onze maaltijd. De club organiseerde dat, het was niet dat wij daar zomaar langs liepen en iets aten op kosten van de club.”

Wouter Biebauw, die ook hoogdagen in eerste klasse meemaakte en sinds 2016 terug is op Schiervelde, hing dinsdag ook voortdurend aan de telefoon. “Iedereen wilde weten wat er aan de hand was, maar dat nieuws kwam ook voor ons als een verrassing. We hadden enkele moeilijke maanden achter de rug, maar net nu alles leek uitgeklaard krijgen we dit op ons bord.”

Wouter Biebauw.
Wouter Biebauw.© BELGA

Ook Wesley Vanbelle, dit seizoen nieuw bij KSV Roeselare, reageerde: “Voor ons was dit ook een donderslag bij heldere hemel. Akkoord, we gingen vorig weekend met 4-0 de boot in. Maar er zijn hier heel wat nieuwe spelers gearriveerd en hadden het gevoel dat het wel goed zou komen. Wat er nu moet gebeuren? Dat weten we zelf uiteraard niet. Liefst van al spelen wij zondag gewoon tegen Virton uiteraard. Met onze 2 op 15 staan we ook niet in een situatie dat we onnodig puntenverlies kunnen permitteren.”

Supporters hebben hoop op goede afloop

Ondanks de onzekerheid over de situatie en het wat miezerige weer waren toch enkele trouwe supporters opgedaagd. Roeselarenaar Franky Lombaert aanschouwde de toegestroomde cameraploegen vanuit zijn wagen. “Als het slecht nieuws is, dan strijken de persjongens hier neer. Anders zie je die nooit op training”, laat hij zijn supportershart spreken. “Ik blijf positief, ik ben supporter, dus kan ik niet anders. Ik kom al 55 jaar supporteren voor deze club en doe ook de verplaatsingen mee. We hebben hier de jongste jaren wat momenten gehad waarom ik dacht dat het over zou zijn met de club. Maar het kan toch niet dat een stad als Roeselare zonder voetbalploeg komt te zitten.”

Franky Lombaert (links) en Jackie Dekeyser denken en hopen dat het wel goed komt.
Franky Lombaert (links) en Jackie Dekeyser denken en hopen dat het wel goed komt.© Stefaan Beel

Uiteraard hebben we enkele lopende schulden, zoals heel wat bedrijven openstaande facturen hebben. Maar het bedrag op onze rekening overstijgt de som aan uitstaande schulden

Ook Jackie Dekeyser (67), die op de Tassche in Ardooie woont, is een vertrouwd gezicht. “Van toen ik zeven jaar was, trok ik mee met mijn vader naar het voetbal, toen nog op ‘t Motje.” Ook hij heeft hoop op een goede afloop. “Als je ziet wat er al allemaal gebeurd is in eerste klasse, dan gaan ze toch geen club failliet verklaren voor een onbetaalde restaurantrekening?”

Ondervoorzitter Brecht Vermeulen verwees voor een officiële reactie door naar Marco Manso, maar bevestigde dat de club financieel er zeker niet slecht voor staat.
Ondervoorzitter Brecht Vermeulen verwees voor een officiële reactie door naar Marco Manso, maar bevestigde dat de club financieel er zeker niet slecht voor staat.© STEFAAN BEEL

Marco Manso, de nieuwe sterke man, op Schiervelde was woensdagmorgen voor de training nog niet gesignaleerd op de club. Brecht Vermeulen, ondervoorzitter van de club, streek even neer en verwees ook naar de Braziliaan voor verdere reacties. “We hebben dinsdag samen gezeten met de curator. Laat ons één ding duidelijk stellen, en dat verklaarden we ook in ons communiqué: er is geen geldgebrek. Uiteraard hebben we enkele lopende schulden, zoals heel wat bedrijven openstaande facturen hebben. Maar het bedrag op onze rekening overstijgt de som aan uitstaande schulden. We hopen deze week nog faillissement ongedaan te maken, maar daarvoor zijn we afhankelijk van de curator.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier