Spelers Club Brugge verrassen nabestaanden van fan met speciaal shirt

Jana, Jolien en Kelly zijn erg blij met het gebaar. © TL
Redactie KW

Club Brugge komt vaak naar buiten als de familieclub bij uitstek. Een ploeg met een hart. En dat hebben ze deze week waargemaakt. Met een speciaal shirt verrasten ze de nabestaanden van supporter Nico Vanoverbeke (47). “Dit ontroert ons”, klinkt het.

Ze wilden hem een truitje van Club Brugge, zijn favoriete club, cadeau doen. Maar Nico Vanoverbeke (47) stierf eind september thuis in Gistel op zijn verjaardag. Twee maanden later vond zijn gezin een pakketje in de brievenbus. Daarin stak een truitje van Club Brugge, gehandtekend door alle spelers. Met een kaartje: “Beste Kelly, Jana en Jolien. We vernamen het trieste nieuws van jullie geliefde echtgenoot en papa, Nico. Mogen de vele mooie herinneringen een steun zijn op moeilijke momenten! #YNWA.” Het kaartje was handgeschreven en ondertekend door Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert, de sterke mannen bij Club Brugge.

Nico Vanoverbeke had voor zijn 47ste verjaardag zelf alle voorbereidingen getroffen. De barbecue stond klaar, het vlees zat in de koelkast. De hele familie was uitgenodigd en ‘s avonds zou hij naar Club Brugge tegen Anderlecht kijken. Maar zijn vrouw Kelly Blancquaert (48) trof hem ‘s morgens dood in de zetel aan. Wellicht kreeg hij er iets aan zijn hart.

Ook bij zijn dochters Jana (23) en Jolien (20) kwam het overlijden hard aan. Zij wilden hun vader namelijk verrassen met een verjaardagsgeschenk. Hij had al vaak een truitje van Club Brugge gevraagd. Jolien zou ‘s avonds in het stadion naar de wedstrijd gaan kijken en wilde dan een truitje voor hem kopen. “We zouden het hem pas later geven. Niet op zijn verjaardag, want dat zou hij verwachten. We hebben het helaas nooit voor hem kunnen kopen”, zei Jana daar toen in deze krant over.

Er zat zelfs een handgeschreven briefje in het pakket.
Er zat zelfs een handgeschreven briefje in het pakket.© TL

En dat moeten ze ook bij Club Brugge gelezen hebben. Want het gezin vond woensdag een gepersonaliseerd pakketje in de brievenbus. Met daarin dus het truitje in kwestie. Een shirt van kapitein Ruud Vormer met de handtekeningen van alle spelers op. “We zijn echt ontroerd”, zegt Jana. “Wij wisten helemaal niet dat zij op de hoogte waren. Maar dit is echt een fantastisch gebaar dat ons allemaal heeft gepakt. Wat we nu met het shirt zullen doen? Inkaderen en een speciale plaats in huis geven. Dat zou papa zeker ook gedaan hebben.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier