Speler Essevee in quarantaine na positieve coronatest

Een van de spelers testte positief. © belga
Xavier Coppens

Net zoals elke week vonden afgelopen woensdag de coronatesten, die in het kader van het protocol van de Pro League zijn afgenomen, plaats. Bij deze test bleek dat het staal van één speler positief was.

De speler werd meteen uit de groep gehaald en gaat de komende zeven dagen in quarantaine. De ploeg geeft de naam van de besmette speler niet vrij. De andere spelers en stafleden testten allemaal negatief. Dit betekent dat de trainingen kunnen blijven doorgaan met respect voor de physical distancing, zoals opgenomen in het protocol van de Pro League. De besmette speler zal over enkele dagen opnieuw getest worden. Hij vertoont geen symptomen en zal dus individueel trainen.

Zoals het protocol het voorziet bij een positieve test zullen de volledige spelerskern en de stafleden vrijdagochtend opnieuw een coronatest ondergaan om alle gezondheidsrisico’s uit te sluiten.

De oefenwedstrijd van zaterdag tegen AA Gent gaat door. Er waren twee matchen voorzien, een met het eerste elftal en een met de wisselspelers. Er zal maar één gespeeld worden, die met de basisspelers. Het schrappen van die match heeft niks met corona te maken, maar komt door blessures.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier