Speelzone Reby onder grote belangstelling geopend in Izegem

© (Foto JC)
Redactie KW

In Izegem werd onder grote belangstelling en in de aanwezigheid van heel veel spelende kinderen de speelzone Rebry, palend aan het JOC, opengesteld.

Het was schepen Lothar Feys die de opening voor zijn rekening nam. De schepen had het over een speelzone, want Rebry is zoveel meer dan een speelplein. “We staan hier op een groene long in het centrum van de stad die grenst aan het bijna vernieuwde masterplan sport met 6000 m2 groen met verschillende functies”. Nog volgens de schepen moest de speelzone Rebry een noodzakelijke aanvulling zijn voor de speelpleinwerking die er tijdens de vakantie doorgaat. Tijdens een topdag deze zomer waren hier 126 kinderen aanwezig.

De speelzone werd dan ook ingericht zodat alle leeftijden van de speelpleinwerking er hun gading vinden. Zo zijn er de eerder traditionele speeltuigen zoals de zandbak en de glijbaan maar hoe dieper we de speelzone ingaan hoe ruwer en avontuurlijker alles wordt, om te eindigen in het speelbos helemaal achteraan. We polsten ook even naar een reactie van omwonenden. Sophie Fermaut leek bijzonder opgetogen met de komst van de speelzone. “Wij wonen hier heel dicht bij en wij kunnen deze realisatie alleen maar toejuichen. Zo’n prachtige groene zone die niet alleen kan gebruikt worden voor speelplein maar even goed voor een gezellige familiale picnick. Er staan wel niet veel speeltuigen maar het is ook de ideale plaats voor de kinderen om veilig te fietsen. Onze zoon Maurits komt hier nu al bijzonder graag.”

(JC – Foto JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier