Speelstraat en kubb-tornooi dankzij KWB Content

Straks weer dolle pret in de speelstraat van KWB Content. © (foto JS)
Johan Sabbe

Op woensdag 1 mei van 13 tot 17.30 uur om en op het Don Boscoplein organiseert KWB Content een speelstraat en een recreatief kubb-tornooi. De toegang is voor iedereen gratis.

Kubb is een oud spel dat stamt uit de tijd van de Vikingen. Het wordt buiten gespeeld tussen twee ploegen. Het is de bedoeling de houten blokken van de tegenstander om te keilen door er houten stokken tegen te gooien. Er komt ook tactiek aan te pas. Het tornooi wordt geleid door scheidsrechter Bert Deleu, een ervaren kubb-speler.

“Het verloop van het tornooi hangt af van het aantal ploegen”, zegt Bart Ameel namens KWB Torhout Content, de samensmelting van de plaatselijke KWB-afdelingen. “Sowieso mondt alles uit in de grote finale tussen de twee doorgestoten teams. Elke deelnemer van de winnende ploeg krijgt een Torhoutbon. De teams bestaan minimum uit twee en maximum uit zes personen. Deelnemen is gratis, maar inschrijven moet uiterlijk tegen donderdag 25 april gebeuren met een mailtje naar info@torhoutcontent.be. Je hoeft voor alle duidelijkheid geen KWB-lid te zijn.”

Verkeersvrije straat

Tegelijkertijd kunnen de kinderen zich uitleven in een speelstraat. “De Pastoriestraat op Don Bosco wordt daarvoor op 1 mei tussen 13 en 17 uur verkeersvrij gemaakt”, vervolgt Bart. “Iedereen is welkom om te komen spelen. We zorgen voor voldoende spelmateriaal en een springkasteel. Wie er dorst van krijgt, kan aan onze bar terecht. Spelen is erg belangrijk. De kinderen zitten de hele dag op school, maken daarna huiswerk en/of zitten uren voor de tv of aan de computer. Nu al klagen drie op de tien kinderen over rugpijn. Met de speelstraat willen we ruimte geven om te ravotten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier