Speelpleinwerking Zoeber in Hooglede start terug na coronabesmetting

Frederik Sap looft de speelpleinwerking. © JT
Redactie KW

Speelplein Zoeber kon vandaag de deuren toch terug openen na een positief coronageval bij een van de monitoren donderdag. Het speelplein werd op vrijdag gesloten en alle monitoren moesten onmiddellijk in quarantaine. Hierdoor was het lang onzeker of de werking terug kon worden opgestart.

Schepen Frederik Sap (Allen 8830): “We slaagden erin om snel een tiental monitoren te vinden die bereid waren om maandag te starten. Het gaat voornamelijk om monitoren die later tijdens de vakantie moesten starten, ook wat oud-monitoren en mensen van de stuurgroep.

De werking wordt wel een beetje bijgestuurd. Momenteel zijn er slechts twee bubbels toegelaten: de kleuterbubbel voor de allerkleinsten en de bubbel lager voor 6- tot 12-jarigen en dit voor de komende twee weken. Voor de bubbel Ketz’up zullen er de komende 2 weken geen activiteiten ingepland zijn. De ouders van de betrokken leden werden hier al door de jeugdwerker op de hoogte van gebracht. Dit alles geeft ons de tijd om rustig op te starten en opnieuw aan het spelen te wennen.”

Concreet betekent dit dat er per bubbel maximaal 45 kinderen worden toegelaten samen met 5 monitoren. Veel ouders namen echter het zekere voor het onzekere en zo waren er slechts een twintigtal kindjes aanwezig op maandagochtend. “We laten voor de komende twee weken geen nieuwe inschrijvingen toe en focussen ons op kleinere bubbels om de grootste opvangnood te ondersteunen,” vervolgt Sap.

“Voorlopig zijn alle testen bij de monitoren en kinderen negatief en de kans is dus groot dat het bij dat ene positieve geval blijft. Dit toont aan dat onze werking heel goed georganiseerd is en dat de nodige maatregelen perfect zijn opgevolgd. Een dikke pluim dus voor de werking. Monitoren die twee negatieve tests hebben afgelegd zijn terug welkom op onze speelpleinwerking.”

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier