Speelpleinwerking in Ruiselede start op vanaf 1 juli

De monitoren van de speelpleinwerking, hier in aanwezigheid van de schepen van Jeugd Ilse Volcke, zijn er klaar voor. © WV
Redactie KW

De jeugd- en sportdienst van Ruiselede is erin geslaagd om, rekening houdend met de coronamaatregelen, een veilige speelpleinwerking op te starten vanaf 1 juli.

25 monitoren zullen instaan voor de begeleiding van de kinderen, die worden ingedeeld in twee bubbels per week. Elke bubbel telt 45 kinderen. De bubbel heeft z’n eigen kleur, speelruimtes en speel- en knutselmateriaal, dat na iedere dag wordt ontsmet door de poetsdames en jobstudenten. Om vermenging te voorkomen, krijgen de kinderen elke dag het gekleurd armbandje van de bubbel. De organisatie dringt erop aan dat de kinderen tijdig worden gebracht en afgehaald. Het dragen van het mondmasker door de ouders wordt aanbevolen.

Rechtover de ingang van de sporthal werd een tent opgetrokken zodat ook bij regenweer de activiteiten kunnen doorgaan. “Mijn dank gaat naar iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen tot het welslagen van de vakantie”, aldus schepen van Jeugd Ilse Volcke. (WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier