Speelpleinwerking in Menen en Lauwe is coronaproof en klaar voor de zomer

Burgemeester Eddy Lust en schepen Patrick Roose stelden samen met An-Sophie Vandamme en Hannah Maddens van de jeugddienst de speelpleinwerking voor deze zomer voor in het gloednieuwe Park Ter Walle. © WO
Redactie KW

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, stond de jeugdraad van Menen voor de grote uitdaging om de speelpleinwerking te organiseren. De belangrijkste uitdaging daarbij is de contact tracing en om bubbels van maximum 50 personen te respecteren.

“Daar zijn we echter uitstekend in geslaagd, want ondanks de extreme omstandigheden zullen we evenveel kinderen kunnen toelaten als vorige zomer: 200 in Menen en 150 in Lauwe”, aldus An-Sofie Vandamme van de jeugddienst.

“Op basis van de cijfers van 2019 gaan we zeven bubbels in Menen en vijf in Lauwe samenstellen. We zijn er ook in geslaagd deze bubbels op één en dezelfde locatie te organiseren. Voor Lauwe zal dit de GBS De Wonderwijzer zijn, in Menen is het vernieuwde park Ter Walle het actieterrein.”

Geen warme maaltijden

“Kinderen tussen 3 en 15 jaar zijn welkom, als ze tenminste niet uit een risicogroep komen. Kinderen die ziek zijn of uit een gezin komen met ziektesymptomen worden gevraagd thuis te blijven.

De speelpleinwerking zal pas op 6 juli van start gaan, om het mengen van bubbels tegen te gaan. Er zullen ook geen warme maaltijden worden aangeboden. Kinderen en animatoren zullen een picknick moeten meebrengen en een herbruikbare drinkfles omdat geen drinkbekers zullen voorzien worden.”

Aangepast tarief

Inwoners betalen 6 euro in plaats van 8 euro, niet-inwoners van de stad betalen 14 euro in plaats van 16 euro. Mensen met verhoogde tegemoetkomingen betalen 1,20 euro. Tarieven voor de voor en napleinse opvang blijven ongewijzigd, namelijk 0,40 euro per begonnen kwartier. Doordat men erin slaagde voldoende bubbels te creëren, zal het niet nodig zijn om voor een volledige week in te schrijven. De inschrijvingen zijn al begonnen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk online in te schrijven via www.menen.be/jeugd. Bij problemen kan men de jeugddienst contacteren (niet op woensdag) tussen 9 en 12 uur en van 13 tot 16.30 uur.

Kinderen met een extra zorgvraag die normaliter inschrijven voor de sproetelwerking, schrijven eveneens in voor de reguliere speelpleinwerkingen. Deze kinderen krijgen extra aandacht via een Zorg-Moni. Er is geen speelpleinwerking tussen 20 juli en 2 augustus en ook niet op 31 augustus.

Waar men normaal werkt in twee rijen vanuit de Barakken of van aan het station, zullen er door de coronamaatregelen dit jaar geen rijen worden georganiseerd. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier