Speelplein Zoeber in Hooglede toegankelijk voor bewoners

Frederik Sap in het vernieuwde speeldomein dat nu ook toegankelijk is voor het grote publiek.© JT
Frederik Sap in het vernieuwde speeldomein dat nu ook toegankelijk is voor het grote publiek.© JT
Redactie KW

Vanaf zaterdag 13 februari is speelplein Zoeber in Hooglede toegankelijk als openbaar park. Terwijl het speelterrein vroeger enkel tijdens de vakanties open was, zal dit nu dus het hele jaar door geopend zijn. Een feestelijke opening komt er echter niet.

“Het speelplein onderging een serieuze metamorfose”, aldus schepen voor Jeugd Frederik Sap (Allen 8830). “Het overgrote deel van het speelplein werd onder handen genomen. Waar vroeger de speelpleingebouwen stonden, kwam nu een nieuwe ingang. Niet alleen kwam er een nieuw multi-sportveld en nieuwe speelelementen, ook de bestaande elementen kregen een opfrisbeurt. De inrichting van het park kwam er in samenspraak met de jeugdverenigingen. De grote winst is dat het voor iedereen toegankelijk is. De vraag kwam er vanuit de bevolking naar een groene long onder de kerktoren waar men tot rust kan komen en waar de kinderen kunnen spelen. In de Akkerstraat komt er overigens nog een skatepark.”

Geen feestelijke opening

“Een grootste en feestelijke opening zit er natuurlijk in de huidige omstandigheden niet in. “Ook corona speelt een rol in deze opening. Normaal was het gepland om er een feestelijke gebeurtenis van te maken, maar dat stellen we nu logischerwijs uit. We wijzen in de komende dagen en weken dan ook op de burgerzin van iedere inwoner om zelf in het oog te houden wanneer het te druk wordt op het domein. Er wordt ook aan alle personen ouder dan 12 gevraagd om bij het betreden van het domein een mondmasker aan te doen”, verduidelijkt de schepen.

Langere openingsuren

Ook de openingsuren van het speeldomein kregen een opfrisbeurt. Zo zal het in de zomer mogelijk zijn om te spelen tot 21 uur. “Afgelopen zomer kregen we toch wel eens de opmerking dat spelen tot 20 uur wel erg vroeg dag was. Omdat dit soms voor frustraties zorgde en omdat we gemerkt hebben in het afgelopen jaar hoe belangrijk speelruimte is voor de kinderen, verruimen we nu de speeluren in de zomer tot 21 uur. Een kleine aanpassing, maar één waarvan we hopen dat alle kinderen ervan zullen genieten. Deze aanpassing zal doorgevoerd worden voor alle speelpleintjes in de gemeente. In de paas- en zomervakantie wordt speeldomein Zoeber gesloten voor het publiek om de speelpleinwerking alle speelkansen te geven. Zeker in deze coronatijden is het belangrijk dat deze speelbubbel gesloten blijft. In het weekend en op feestdagen in deze vakanties zal het speeldomein telkens toegankelijk zijn voor de inwoners. Daarvoor zijn alvast de nodige afspraken gemaakt met de stuurgroep van het speelplein,” besluit Frederik Sap. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.