Speelplein in Ooigem als eerste van hele reeks geopend: “Verrijking voor kinderen”

Redactie KW

Schepen van Jeugd Rachida Abid (CD&V) opende een gloednieuw speelplein in Ooigem. Tussen de Beukenlaan en de Wilgenlaan kunnen kinderen nu weer terecht om te ravotten op de verschillende speeltuigen. “De komende jaren komen er nog speelpleinen in Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve”, beloofde de schepen.

Jarenlang was het parkje tussen de Beukenlaan en de Wilgenlaan wat aan zijn lot overgelaten. Het werd wel nog onderhouden, maar er waren weinig kinderen die zich op het plein konden uitleven. Tijdens de zomer kwam daar verandering in. De komst van enkele schommels, klimtorens en een glijbaan lokte deze zomer heel wat kinderen naar buiten. Schepen van Jeugd Rachida Abid was blij met de verwezenlijking.

Meters en Peters

“Op die manier kunnen we weer speelkansen bieden aan de kinderen uit de aanpalende straten en bij uitbreiding van heel Ooigem. Niet alleen staan hier twee nieuwe speeltuigen, maar ook aan het oc Leieland staan nog twee evenwichtsbalken. Het speelplein is een verrijking voor heel Ooigem.”

Om te bepalen hoe de speeltuin moest ogen, deed de gemeente een beroep op haar inwoners.

“De keuze viel na een enquête bij de buurtbewoners op deze speeltuigen en een zandbak. De speeltuigen bestaan uit onderhoudsvriendelijke materialen. In een groene omgeving kan de speeltuin dus voor kinderen, ouders en grootouders nog lang een ontmoetingsplaats zijn.” Om de speeltuin te onderhouden en om er een oogje in het zeil te houden doet de gemeente een beroep op 9 peters en meters. “We deden bij de Ooigemnaren een oproep om samen onze schouders te zetten onder het speelplein. Negen mensen waren bereid om hieraan mee te helpen. We zijn heel gelukkig met die respons. Als er een probleem of voorstel is, kunnen zij terecht bij Lien en Marieke van de jeugddienst”, vertelt de schepen.

Aanspreekpunt

Jordy Bekaert uit de aanpalende straat is één van de meters en peters van het speelplein. “We wonen nu vier jaar in deze rustige buurt. Ons dochtertje van drie is heel blij met een speeltuin in de buurt. Vroeger moesten we uitwijken naar een naburige gemeente om ze te laten spelen. Nu stappen we bij wijze van spreken uit onze voordeur en belanden we in de speeltuin. We zijn heel blij dat er iets is. Als ouder vind ik het dan ook een kleine moeite om samen met acht anderen mijn verantwoordelijk te nemen en een aanspreekpunt te zijn voor mochten er problemen opduiken”, geeft de peter aan.

Het speelplein van Ooigem is het eerste in een reeks nieuwe speeltuinen. De volgende jaren zal de gemeente in Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve nog vier nieuwe speeltuinen bouwen. Volgens de planning komt er in Sint-Baafs-Vijve in 2022 een speelplein tussen de W.B. Cartonstraat en de Jasmijnenstraat en in 2023 op het Kraaienhof. In 2023 en 2024 zijn dan de Spaanderstraat en de Bloemenwijk in Wielsbeke aan de beurt. “Vandaag openden we het eerste, maar ik maak onmiddellijk een afspraak voor volgend jaar in een andere deelgemeente”, besloot schepen Rachida. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier