Speelplaats De Wingerd in Ingelmunster wordt groter en groener

Door het plaatsen van containerklassen en nieuwe bureaus op de speelplaats van De Wingerd in de Schoolstraat werd de speelruimte voor de schoolkinderen te klein. Dat werd opgelost door een verloren stuk grond in te palmen.

“Om het lokalentekort op te vangen werd er zes jaar geleden op de speelplaats containerklassen geplaatst. Met het verbouwen van een stuk van de speelplaats voor nieuwe bureaus en een eetzaal werd er twee jaar geleden opnieuw een stuk van het speelterrein voor de kinderen ingenomen”, vertelt directeur Dominique Couvreur. “Omdat er dringend nood was aan een nieuwe ruimte om te spelen, hebben we de groene strook aan de vroegere afscheidingsmuur van de school ingenomen. Deze ruimte aan de achterkant van ‘t Kruidvat werd amper gebruikt en had ook geen nut.”

De Wingerd wilde het kostenplaatje van de werkzaamheden zo laag mogelijk houden. Daarom voerde de technische dienst van de gemeente de werken uit. “De gebruikte materialen zijn allemaal gerecycleerd. Zo komt het nieuwe afdak van de speelplaats van de begraafplaats en werd de omheining vroeger op het sportcentrum gebruikt”, gaat schepen van Onderwijs Martine Verhamme verder.

“De ingenomen groene strook wordt in het najaar kindvriendelijk ingericht met boomstronken waarop de kinderen kunnen klimmen. Ook de nieuwe afsluiting wordt opgefleurd voor het schoolfeest in oktober. Ook de aangrenzende parkeerstroken in de Schoolstraat werden opnieuw uitgetekend. De totale prijs bedroeg 4.000 euro.”

(Patrick D.-foto FODI)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 4 juli.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.