De maatregelen tegen het coronavirus treft ook de speeldorpen bijzonder hard. Wie denkt dat hij/zij de komende weken kan afzakken naar een speeldorp is er aan voor de moeite. Voor uitbaters, die met dergelijk wisselvallig weer drukke weekends voor de boeg hebben, is dit een catastrofe.

Zo ook bij Speeldorp Boebalu, dat al sinds 2013 een gevestigde waarde is in Roeselare. "Een grote ramp", klink het met bevende stem bij uitbaatster Nathalie Laudet. "Deze week kregen we al veel vragen, maar zolang de scholen niet gesloten waren, konden we ook moeilijk sluiten. Dus hebben we met een bang hart de vergadering (de Nationale Veiligheidsraad, red.) afgewacht."

"We zijn nu volop iedereen aan het verwittigen, zodat ze niet voor een gesloten deur staan. En dat zijn nogal wat mensen, want zaterdag alleen al hadden we 23 verjaardagsfeestjes op de planning staan. We staan echt met onze rug tegen de muur. Dit is echt een ramp. Want los van die inkomsten, zitten we ook met onze vaste kosten." Traditioneel is ook de komende paasvakantie een drukke periode. "Ik hoop echt dat de maatregel vlak voor de vakantie wat versoepeld wordt, maar we moeten net als iedereen afwachten."

De maatregelen tegen het coronavirus treft ook de speeldorpen bijzonder hard. Wie denkt dat hij/zij de komende weken kan afzakken naar een speeldorp is er aan voor de moeite. Voor uitbaters, die met dergelijk wisselvallig weer drukke weekends voor de boeg hebben, is dit een catastrofe. Zo ook bij Speeldorp Boebalu, dat al sinds 2013 een gevestigde waarde is in Roeselare. "Een grote ramp", klink het met bevende stem bij uitbaatster Nathalie Laudet. "Deze week kregen we al veel vragen, maar zolang de scholen niet gesloten waren, konden we ook moeilijk sluiten. Dus hebben we met een bang hart de vergadering (de Nationale Veiligheidsraad, red.) afgewacht.""We zijn nu volop iedereen aan het verwittigen, zodat ze niet voor een gesloten deur staan. En dat zijn nogal wat mensen, want zaterdag alleen al hadden we 23 verjaardagsfeestjes op de planning staan. We staan echt met onze rug tegen de muur. Dit is echt een ramp. Want los van die inkomsten, zitten we ook met onze vaste kosten." Traditioneel is ook de komende paasvakantie een drukke periode. "Ik hoop echt dat de maatregel vlak voor de vakantie wat versoepeld wordt, maar we moeten net als iedereen afwachten."