Speelbos en containers voor de jeugd in Moorslede

Schepen Jurgen Deceuninck bij de locatie waar een speelbos voorzien is. © JS
Redactie KW

De gemeente diende een omgevingsvergunning in voor de aanleg van het nieuwe speelbos nabij het jeugdcentrum De 4Link. In het nog aan te leggen speelbos worden straks ook containers voorzien waar de jeugdverenigingen hun materiaal kunnen in opbergen.

“We hopen om eind dit jaar te kunnen starten met de aanplanting van het nieuwe speelbos. In afwachting van de komst van het bos plannen we nog enkele infrastructuurwerken”, aldus schepen van Jeugd Jurgen Deceuninck (Sterk). Zo wil de gemeente nog een volwaardig voetpad aanleggen van aan de Stationstraat tot aan het jeugdcentrum en wordt er vlakbij de 4Link een nieuwe kiss- en ridezone gecreëerd. Het straatje dat van aan het jeugdcentrum tot aan de sporthal loopt, wordt onderbroken voor het verkeer. Dit werd beslist om de veiligheid voor de jongeren rond het speelbos en het jeugdcentrum te verhogen. “Het is de bedoeling dat we hier met een systeem zullen werken zoals bij de vrachtwagenparking in Dadizele. Personen die voor belangrijke zaken aanwezig moeten zijn in de omgeving van de sporthal, zullen wel door kunnen.”

Fietsenstallingen

De gemeente bekijkt in samenspraak met de jeugdverenigingen welke speeltoestellen er straks in het speelbos kunnen komen. “De verenigingen kampen momenteel ook met een tekort aan berging. Daarom zullen we in het toekomstige speelbos ook enkele containers integreren zodat iedere jeugdvereniging straks een eigen opbergruimte heeft.” Nabij het jeugdcentrum komen er ook nog nieuwe fietsenstallingen om het fietsgebruik te stimuleren. “In het stukje Molenstraat tussen de Stationstraat en het jeugdcentrum zouden we graag een fietsstraat inrichten.” De aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het speelbos in Moorslede kan nog tot en met 22 april ingekeken worden in het gemeentehuis in Moorslede. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier