Speciale baasjes gezocht voor speciale honden

(foto AN)
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Symphony en Melody, twee zusjes met een rugzakje.

Het zit Symphony en Melody al een paar jaar niet mee. Melody kwam in maart aan in ons land, na bijna drie jaar in een shelter in Roemenië. “Ze bleek érg ongelukkig zonder andere honden, kon moeilijk alleen zijn en kwijnde wat weg”, vertelt Desiree Beulen.

“Haar zus Melody kwam een maand later naar België en Symphony mocht bij haar gaan wonen. Maar Melody moest nog wennen aan het huiselijke leven hier en in plaats van steun aan elkaar te hebben, bleken ze elkaars angst te bevestigen en te vergroten. Ze zijn nu beide in opvang in België en we zoeken een fijne thuis voor hen, maar dus misschien beter niet samen.”

Veel geduld

“Voor beide is het een must dat er al één of meerdere stabiele hond(en) aanwezig zijn waar ze van kunnen leren. Ook een goed afgesloten tuin is een vereiste en een baasje met geduld. Het zijn schatten van honden maar ze hebben tijd nodig om uit hun schulp te komen.”

Of de zusjes overeen komen met andere huisdieren zoals katten is niet bekend. “Maar kippen vinden ze iets te aantrekkelijk naar onze zin”, lacht Desiree. “Met de juiste begeleiding én omgeving zijn dit schatten van dames. Ze zijn nu 3,5 jaar en wegen 24 en 28 kilo.”