Speciale acties naar aanleiding van vijfjarige bestaan De Kouter

Zwembadcoördinator Andres Van de Weghe en schepen Klaas Verbeke.© (Foto MD)
Zwembadcoördinator Andres Van de Weghe en schepen Klaas Verbeke.© (Foto MD)
Redactie KW

Sinds woensdag 9 juni kunnen bezoekers weer volop waterpret en wellness beleven in het Sport- en Recreatiebad De Kouter in de Bruggestraat. Omwille van het geldende protocol is er nog steeds een capaciteitsbeperking en is het aangeraden om op voorhand tickets aan te kopen via de kassa of online via de webshop.

“Sinds 29 oktober 2020 bleven de speelfaciliteiten van het zwembad (glijbaan, wildwaterkreek, spuittoestellen, peuterglijbaantje, …) dicht voor het publiek conform het ministeriële besluit. De wellness van het zwembad (sauna, stoomhut, whirlpool en jacuzzibedden) was al gesloten sinds 14 maart 2020. Na meer dan een jaar kan er nu eindelijk opnieuw volop waterpret en ontspanning in het aquaparadijs beleefd worden. Ondertussen heeft ons team zich enorm flexibel opgesteld tijdens dit crisisjaar”, zegt zwembadcoördinator Andrès Van de Weghe .

“Via de webshop van het zwembad zijn de toegangstijden, die om het half uur worden aangeboden, raadpleegbaar. De vermelde tijden betreffen steeds de toegangstijd waartussen bezoekers zich aanmelden aan de kassa. Op basis van deze planning is er een mooie bezoekersspreiding waardoor de maximum toegelaten capaciteit niet overschreden wordt. De zwemtijd wordt niet gelimiteerd behalve door het sluitingsuur voor publiek omwille van scholenplanning of op het einde van de dag”, aldus schepen van Sport Klaas Verbeke (CD&V).

Voor de komende zomervakantie is er ook positief nieuws voor jeugdkampen die een uitstap naar het zwembad willen plannen. Zij zijn ook welkom tijdens de publieksuren. En sportievelingen kunnen in juli en augustus op maandagavond en woensdagochtend opnieuw deelnemen aan aquafit.

Vijfde verjaardag

Van donderdag 1 tot maandag 5 juli viert het zwembad al de vijfde verjaardag. Het cijfer 5 staat centraal. Kinderen geboren in het opstartjaar 2016 kunnen dan gratis zwemmen, en bezoekers krijgen een kraslotje waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen. In de inkomhal wordt een fotobox geplaatst waarbij zwemmers een leuk aandenken kunnen vereeuwigen. Neem een gekke foto aan de Hoppie photobox in de inkom en ontvang jouw souvenir meteen digitaal en op print. De meest originele foto wordt bovendien beloond via een voting op de social media kanalen van het zwembad met een toepasselijke prijs. Ruil jouw zwemticket aan de kassa in en ontvang een kraslotje. Misschien val jij in de prijzen?

Ga in juni nog zwemmen en maak kans om een zomerpas te winnen waarmee je van 1 juli tot en met 31 augustus gratis alle faciliteiten kunt benutten. Deponeer hiervoor jouw zwemticket in de urne aan de kassa. Hoe meer je zwemt, hoe meer kans om te winnen! Er worden 5 zomerpassen weggeschonken. De winnaars worden op 1 juli bekend gemaakt. Tickets kunnen online aangekocht worden op www.zwembaddekouter.be

Coronajaar 2020 beter dan verwacht

“Net zoals veel andere sectoren kende het poperingse zwembad omwille van de corona-maatregelen een serieuze daling van bezoekersaantallen in 2020: voor wat betreft het georganiseerd aanbod (scholen, clubs, lessen) lagen de deelnamecijfers op 50% van de normale situatie; voor het publiek lag dat op 40%. Het baanzwemmen (60%) ondervond minder nadeel van de maatregelen en deed het dan ook opvallend beter dan het recreatief zwemmen (35%) dat langer gesloten bleef. Op sociale media kregen we erg lovende reacties, vooral over de netheid van ons zwembad”, legt Andrès Van de Weghe uit.

“Door de beperkingen op verplaatsingen die in voege waren steeg het aandeel van Poperingenaars ten opzichte van niet-inwoners met 5%. Omwille van de gesloten grenzen zakte het aandeel van bezoekers uit Frankrijk met 5%. Normaal hebben we 45% zwemmers uit Poperinge, en 55% niet-Poperingenaars. De helft van deze laatste komen uit Frankrijk. Er komen zeven middelbare scholen uit Poperinge, en 14 lagere scholen uit Poperinge, Heuvelland en Vleteren. Scholen uit Frankrijk komen er niet, omdat zij een budget krijgen om in Frankrijk te gaan zwemmen”, aldus nog Andrès Van de Weghe.

“De totale omzet lag in 2020 op 40% van de omzet in 2019. Er kon echter ook aanzienlijk bespaard worden op personeelskosten (door een technische werkloosheid), op energie- en werkingskosten, waardoor het exploitatieverlies maar met circa 90.000 euro is toegenomen. Een financieel resultaat dat – ondanks een erg moeilijk exploitatiejaar – toch beter is dan verwacht”, besluit Sportschepen Klaas Verbeke. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.