https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Special Olympics sporter Christof Swaenepoel is nieuwe ereburger van Staden

(foto JCR) © JOKE COUVREUR
Redactie KW

Christof Swaenepoel (48) kreeg zaterdag 18 september officieel de titel van ereburger uitgereikt. De Special Olympics atleet werd volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) niet alleen door zijn sportieve prestaties, maar ook door zijn inzet als vrijwilliger voor de gemeente tot ereburger gepromoveerd.

De gemeenteraad besliste vorig jaar unaniem om Christof Swaenepoel de titel van ereburger toe te kennen. De officiële uitreiking kon echter door corona tot dusver niet plaatsvinden.

“Christof heeft het syndroom van down”, vertelt burgemeester Vanderjeugd. “Dat belet hem evenwel niet om tafeltennis op wereldniveau te spelen. Zijn palmares oogt indrukwekkend. In 2003 werd Christof vierde op de wereldspelen in Dublin, in 2014 behaalde hij goud op de Europese Special Olympics in Antwerpen en in 2019 sleepte hij op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi brons in de wacht. Daarnaast werd hij in 2016 ook Krak van Staden.”

Christof kreeg zijn ereburgerschap volgens de burgemeester evenwel niet alleen door zijn sportieve prestaties. “Stoffel is vooral een immer sympathieke en enthousiaste man”, stelt de burgervader.

“Hij is een ambassadeur voor onze gemeente en voortrekker op het vlak van sport voor mensen met een beperking. Bovendien werkt Christof al acht jaar als vrijwilliger in de cafetaria van woon-zorgcentrum De Oever. Als iedereen een beetje meer Christof zou zijn, dan zou de wereld een veel mooiere plaats zijn.”

Zevende ereburger

Christof Swaenepoel is de zevende Stadenaar of oud-Stadenaar die ereburger wordt. André Dejonghe (oprichter Pinguïn), Eli Ostyn (stichter Obumex), auteur Willy Spillebeen, voormalig gemeentesecretaris Johan Debaene, VRT-journalist Johan Depoortere en Jennie Vanlerberghe (oprichtster Moeders voor Vrede) gingen hem voor.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.