Spar-uitbater fleurt het coronaleven op

Voor de Spar-vestigingen van Kachtem en Emelgem prijken voortaan enkele rekken met kleurrijke bloemen. Het gaat om bloemen van een sierteler uit Oostnieuwkerke die ze door de coronacrisis anders zou moeten weggooien. Uitbater Peter Taillieu verkoopt ze nu in zijn supermarkten.

Peter Taillieu van de Spar in Emelgem en Kachtem verkoopt plantjes die kwekers niet kwijtraken. © Frank Meurisse

Peter Taillieu van de Spar-vestigingen in Kachtem en Emelgem windt er geen doekjes om. “Voor ons zijn de coronatijden geen slechte tijden. Integendeel, mensen komen nu voor alles naar ons. Tegelijk gaan onze gedachten ook uit naar collega’s in andere sectoren die wel zwaar getroffen zijn”, zegt de uitbater.

De sierteelt is daar een van. Toen onlangs taferelen in de media kwamen van complete voorraden bloemen die vernietigd werden, zette dat Peter aan het denken. “Het is toch heel erg. Neem nu die bloemen, een product waar een jaar lang aan gewerkt werd. Deze werden gewoon op een hoop gegooid.”

Hij zocht contact op met zo’n sierteler en die was onmiddellijk bereid samen te werken. “Het is een win-winsituatie. Die mensen raken hun producten zo toch nog kwijt en wij kunnen ze aan onze klanten aanbieden. Er is nu immers veel vraag naar bloemen. Mensen hebben nu veel tijd om in de tuin te werken, maar vinden niet gemakkelijk plantgoed. Door samen te werken met een bloemenwinkel kunnen we ook boeketten aanbieden. Het fleurt het leven in coronatijden letterlijk op.”

De Spar-uitbater ziet de toekomst voor zijn collega’s uit andere sectoren niet rooskleurig in. “Er zitten nog drama’s aan te komen, zoals de aardappelteelt bijvoorbeeld. Door het stilvallen van de horeca is er ook nauwelijks nog vraag naar. Doordat het bij ons wél goed gaat proberen we te helpen waar het kan”, besluit Peter Taillieu.

(MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.