Spar Express in Oostnieuwkerke opent deuren: “Het werd tijd om te starten”

Tonny Hoste en Ilse Rollez. (foto JCR)
Redactie KW

Tonny Hoste en Ilse Rollez zouden normaal gezien in mei al de deuren openen van hun Spar Express-supermarkt langs de Westrozebekestraat. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Nadat het koppel al op de locatie een pop-upwinkel runde, was het donderdag dan toch zover.

Donderdagochtend opende de Spar Express langs de Westrozebekestraat dan toch de deuren. “Het werd tijd om er eindelijk te kunnen aan beginnen”, aldus uitbater Tonny Hoste, die de supermarkt samen met zijn partner Ilse Rollez runt. Het koppel hoopte aanvankelijk de winkel te kunnen openen in mei. De verbouwingen aan de voormalige kledingszaak Vaco liepen door de coronacrisis echter enorme vertragingen op. Het nodige materiaal geraakte niet tijdig in Oostnieuwkerke waarna het koppel besloot een pop-up groenten- en fruitwinkel te openen. “Dat blijkt nu de juiste keuze geweest te zijn. Tijdens die 3,5 maanden leerden wij Oostnieuwkerke en de klanten ons kennen.”

“We zijn een van de eerste Expresswinkels met nieuwe lay-out”

Die pop-upwinkel sloot enkele weken geleden de deuren waarna Tonny en Ilse konden starten met de grote verbouwingen aan het pand. “We zijn een van de eerste Spar Expresswinkels met een nieuwe lay-out. Door de coronacrisis hebben we ook ons concept wat moeten bijstellen.” Zo zou de groenten-en fruitafdeling aanvankelijk met selfservice werken, maar uiteindelijk worden de klanten ook daar bediend worden door een van de medewerkers. “Het is misschien allemaal anders verlopen dan dat we aanvankelijk voor ogen hadden, maar het uiteindelijk doel hebben we toch bereikt.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier