Bij de Zeescouts Brugge is fondsen werven nodig om in te staan in het onderhoud van de site, maar ook voor de vloot van 25 boten die gebruikt worden door de 350 leden van de jeugdbeweging. Door de coronacrisis moesten de Zeescouts drie belangrijke events schrappen...

Bij de Zeescouts Brugge is fondsen werven nodig om in te staan in het onderhoud van de site, maar ook voor de vloot van 25 boten die gebruikt worden door de 350 leden van de jeugdbeweging. Door de coronacrisis moesten de Zeescouts drie belangrijke events schrappen: de opening van het vaarseizoen in april, Vlaanderen Zingt en het Drenkelingenfeest op het einde van het werkjaar. Om geld in te zamelen gingen ze op zoek naar een coronaproof alternatief.Steven Garmyn, vader van een van de leden, kwam met het voorstel voor de dag kwam. De Zeescouts beslisten om op 10 en 11 oktober een Spanish take-away te organiseren. Ouders van leden, maar ook vrienden en sympathisanten kunnen enkele gerechten afhalen, in afgebakende tijdsblokken. Voor het afhalen wordt een service voorzien waarbij niemand uit de wagen moet komen. Aan de verschillende loodsen krijg je de wijnen en de gerechten mee naar huis. An Vissers van Den Amand zorgt voor de bereiding van de tapas en de Zuiderse desserts. Jo El Paellero's staat in voor de paëlla mixta met kip en vis. Sinds dinsdag kan je online bestellen via de website van Zeescouts Brugge. De take-away is nog mogelijk tot 4 oktober. Komend weekend herstarten de activiteiten van de Zeescouts Brugge waarbij de leden een eigen bubbel zullen vormen met hun leeftijdsgenoten. (SR/fotoSR)