Spandoek als afscheidsgroet voor Dirk die met pensioen gaat

De afscheidnemende gerant Dirk Brouckaert (rechts), samen met zijn opvolger Wouter Dorné.© ACK
De afscheidnemende gerant Dirk Brouckaert (rechts), samen met zijn opvolger Wouter Dorné.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Dirk Brouckaert, gerant van de Colruyt in Diksmuide, is met pensioen en dat mocht iedereen weten. Vanop het dak van de winkel hing een groot spandoek met een afscheidsgroet.

Op 2 januari 1980 startte Dirk Brouckaert (62) bij de Colruyt. Hij is gehuwd met Chantal Boschaert heeft drie kinderen en een pluszoon en woont in Koksijde.

“Vóór ik naar Diksmuide kwam, werkte ik in de filialen Blankenberge, Middelkerke en Brugge. Ik ben gestart in Middelkerke als bediende-verkoper en werd daarna gerant in Blankenberge. In 2012 ben ik dan in gerant geworden in het Diksmuidse filiaal”, vertelt Dirk. “Ondertussen heb ik Diksmuide vrij goed leren kennen en ken ik er ook heel wat mensen. Ik vind het zalig om langs de IJzer te fietsen, het uitzicht en de rust die je daar hebt, zeker de moeite waard. Ook gaan wandelen in de Blankaart is een topper. In de toekomst ga ik zeker nog van de Diksmuidse troeven genieten.”

Hindernissen

Al snel werd het de taak van Dirk om ‘zijn’ filiaal doorheen een paar hindernissen te loodsen. “Nauwelijks een jaar nadat ik hier begon, was de winkel aan uitbreiding toe en dat bracht uiteraard wat hinder met zich mee. Iets later werd het weer een evenwichtsoefening om de klanten naar de winkel te laten komen door de weg die onderbroken was. Ook dat was geen gemakkelijke tijd, maar we hebben hier een goed team dat bestaat uit 35 bedienden-verkopers, acht slagers en een twintigtal jobstudenten. Ik heb hier een aangename tijd gekend met een team dat heel zelfstandig werkt, in een gezellige, kameraadschappelijke sfeer”, aldus Dirk.

“Sinds 1 mei ben ik met pensioen. Er staat een jonge enthousiaste gast klaar om mijn taak over te nemen. Ik zal het team missen, de leuke contacten en de klanten. Anderzijds kijk ik uit naar mijn welverdiende rust. Ik kom zeker nog eens terug naar de winkel, maar dan als klant”, lacht Dirk.

“Nu zal ik meer tijd hebben voor mijn gezin, ga ik meer fietsen en tuinieren en zullen we ook wel nog wat weekendtrips meepikken. Ik zal me zeker niet vervelen.”

Opvolger

De opvolger van Dirk is Wouter Dorné (32), gehuwd met Joke Van de Genachten. Het gezin telt twee kinderen en woont in Veurne. “Sinds juli 2020 werk ik in Diksmuide. Ik zat toen in mijn opleiding tot gerant met de intentie de taak van Dirk over te nemen. Intussen ken ik het personeel al goed en het klikt. Voordien werkte ik in de filialen van Oostende, Veurne en Ieper. Ik hoop hier heel lang te kunnen blijven. Nog een hele tijd heb ik kunnen samenwerken met Dirk en kunnen genieten van zijn ervaring, dat is een fijne manier om te starten. Ik wil vooral de lijn doortrekken en verder gaan waar Dirk ophield”, aldus Wouter. “Ik kijk ernaar uit om nog meer mensen te leren kennen. Mijn hobby’s zijn voetbal en paddel.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.