Spaghettirestaurant Bavet opent in Brugge: “Eerste vestiging in West-Vlaanderen”

Op de foto zien we links (rechtstaand) stichter/eigenaar Peter Van Praet, (midden) manager van de Brugse vestiging Pierrick Robyn en operationeel directeur van Bavet Eva Urlings. © PDV
Redactie KW

Op het Simon Stevinplein in Brugge opende dinsdagavond de eerste West-Vlaamse vestiging van de keten van spaghettirestaurants Bavet de deuren. Het is al de negende vestiging van het concept van de uit Oostduinkerke afkomstige ondernemer Peter Van Praet.

De hippe en laagdrempelige restaurantconcepten uit de grootsteden sijpelen steeds meer naar West-Vlaanderen door en dus zeker ook naar Brugge. In onze provinciehoofdstad opende dinsdagavond een vestiging van Bavet de deuren. Bavet is een keten van restaurants die zich enkel toelegt op het serveren van spaghetti, maar dan wel in tal van variëteiten.

Het gaat om een concept van de uit Oostduinkerke afkomstige jonge ondernemer Peter Van Praet. Hij opende in Gent een eerste vestiging van Bavet en kort daarna volgde in de Oost-Vlaamse hoofdstad al een tweede vestiging. Later volgden ook nog vestigingen in Leuven Antwerpen en Brussel. Brugge is intussen de negende vestiging in binnenkort opent de tiende vestiging in Brussel. “Brugge is onze eerste vestiging in West-Vlaanderen en gezien ik zelf West-Vlaamse roots heb, ben ik heel erg tevreden met dit restaurant op het mooie Simon Stevinplein”, zei Peter Van Praet tijdens de officiële opening in Brugge, waar ook burgemeester Dirk De fauw een bordje spaghetti kwam proeven.

Inspelen op de stad

In het pand waar Bavet zijn intrek nam, huisde voorheen het Indisch restaurant Bhavani. “We proberen in onze restaurants maximaal in te spelen op de stad waarin we aanwezig zijn en op de eigenheden van het gebouw. Zo werken we hier met knipogen naar Brugse figuren zoals de figuur van de wiskundige Simon Stevin waarnaar het plein is vernoemd”, verduidelijkt Peter Van Praet.

Bij Bavet kan je een zestal verschillende soorten spaghetti eten. Onder meer extra pikant, met vierkazensaus en met stukjes kip. De variëteiten krijgen opmerkelijke namen mee zoals ‘say cheese’ of ‘OMG, they killed Kenny’. Het concept houdt rekening met de kleine- en de grote eter. Zo is de spaghetti is te verkrijgen in de porties ‘mouse’, ‘dog’ en ‘horse’. Ook afhalen is mogelijk bij Bavet. De naam voor de restaurants is trouwens vernoemd naar de bavet die je steeds aangereikt krijgt om vlekken door spaghettisaus op je shirt, blouse of jurk te vermijden.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier