Spaghetti eten in Roeselare voor vzw Boven De Wolken

‘De wandelende takken’ organiseren op zaterdag 1 december een spaghetti-avond in de K-Trolle. De opbrengst van deze benefietmaaltijd gaat naar vzw Boven De Wolken, zij maken waardevolle foto’s van sterrenkindjes.

Op de foto Ben De Cat, Els Feys, Jurgen Lievens, Veronique Vansteenkiste, Nancy Stubbe en Ilse Vandevoorde die zich inzetten voor de spaghetti-avond. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

Het initiatief komt van Els Feys. “Ons verhaal begint in de K-Trolle. Mijn man en ik kwamen hier al vlug in contact met verschillende mensen aan de toog. Tijdens onze babbel bleek dat de vrouwen eenzelfde hobby hadden wandelen. Tijdens een wandeling noemde Nancy ons ‘de wandelende takken’ en ‘s avonds, na de wandeling, werd onze naam van onze vereniging gedoopt aan de toog van de K-Trolle”, vertelt Els.

“Er werd beslist om onze wandeling nog eens over te doen maar met een ruimer publiek. In het verleden organiseerde ik al enkele evenementen, na een periode van rust, heb ik de draad weer opgenomen en heb ik samen met Nancy Stubbe, Veronique Vansteenkiste en Ilse Vandevoorde onze eigen vereniging opgericht: De Wandelende takken.”

Op zaterdag 1 december organiseren ze vanaf 18 uur een spaghetti-avond voor de vzw Boven De Wolken. “Deze vzw legt de meest kostbare herinneringen vast wanneer je wereld eventjes stilstaat. Ze maken waardevolle foto’s van de overleden baby’s. Op die manier willen ze sterrenouders helpen om het grote verdriet te dragen. De foto’s zijn een tastbare, prachtige herinnering aan hun sterretje en kunnen een groot verschil maken in het verwerkingsproces.”

Kaarten voor 1 december kosten 10 euro en zijn te verkrijgen in de K-Trolle of bij alle medewerkers. “Daarnaast organiseren we ook een koekenverkoop van 1 tot en met 20 december. Volgend jaar hebben we nog twee wandel- en fietstochten op het programma staan, meer bepaald op 30 mei en 15 september.” (TD)

Meer info: feys.els@skynet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.