SP.A Tielt wil trager verkeer op Wingensesteenweg

Een snelheidsbeperking tot 50 km per uur moet de Wingensesteenweg volgens SP.A veiliger maken. © TVW
Redactie KW

De maximale snelheid op de Wingensesteenweg tussen de Ringlaan en de Hondstraat terugbrengen tot 50 kilometer per uur: de Tieltse oppositiepartij SP.A bepleitte die ingreep in de gemeenteraad van donderdagavond.

Raadslid Birger De Coninck (SP.A) merkte in de recentste gemeenteraad op dat de snelheidsbeperking tot 50 km per uur op de Egemsesteenweg is uitgebreid in de richting van Egem. “Allicht ingegeven door de aanwezigheid van veel opritten van woningen. In het begin van de Wingensesteenweg is de situatie nagenoeg dezelfde, terwijl ook fietsers er frequent de weg oversteken, er handelszaken gelegen zijn en er vaak file staat tijdens de spitsuren.”

“Niet zelf over beslissen”

Schepen van Verkeer en Mobiliteit Vincent Byttebier (CD&V) haalt aan dat de Wingensesteenweg aan gewestweg is. “Er zit zeker logica in je voorstel, maar we kunnen hier dus niet zelf over beslissen. Wel is aan het bureau dat onze stad aan een mobiliteitsstudie onderwerpt gevraagd om een voorstel tot harmonisering van snelheidsregimes te doen.”

Voor Birger De Coninck is de snelheidsverlaging een uitgemaakte zaak. “Dat stuk weg is de enige in de omgeving waar nog geen maximum van 50 per uur geldt. Bovendien is het traject ook bochtig.”

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier