SP.A-Stadsmakers hekelt afschaffing van Zilverscherm in Oostende

© GLO
Redactie KW

Zilverscherm, de vrijetijdsactiviteit in de Oostendse Kinepolis, wordt afgeschaft. In de plaats wordt het initiatief Seniors@the movies gepromoot. Niet naar de zin van SP.A-Stadsmakers: “Het stadsbestuur zwakt het seniorenbeleid af.”

Zilverscherm werd jaren georganiseerd door het stadsbestuur in samenwerking met Kinepolis. Zo’n 120 mensen kwamen elke maand kijken naar een film. Gelijktijdig liep in de bioscoop het initiatief Seniors@the movies. “We merkten overlapping op tussen het aanbod van de stad en het aparte aanbod van Kinepolis, daarom slaan we nu de handen in elkaar. Op die manier blijft het laagdrempelig aanbieden van films op maat van senioren in Oostende gegarandeerd”, zegt schepen Natacha Waldmann (Groen).

Daar is de fractie SP.A-Stadsmakers niet tevreden mee: “Door Zilverscherm af te schaffen, zwakt het stadsbestuur het seniorenbeleid af. De programmatie wordt geschrapt en ter vervanging krijgen de trouwe bezoekers een prijsverhoging van 5,50 naar 9,70 euro voorgeschoteld”, zegt John Crombez. “Het betekent ook dat het aanbod naar dit publiek krimpt. Van twee films per maand naar nog maar één. Onbegrijpelijk.”

De fractie zal hier over interpelleren op de komende gemeenteraad van Oostende.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier