Soroptimisten verwennen kansarmen met feestmaaltijden

Tweehonderd heerlijke feestmaaltijden werden in het Jan Yperman Ziekenhuis opgehaald. © (Foto EG)
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Traditiegetrouw bezorgde Soroptimist Club Ieper op de laatste dag van het jaar feestmaaltijden aan Welzijnschakel ‘Tegoare’ die hen daarvoor heel dankbaar is.

“We zijn een serviceclub van professionele, actieve vrouwen die op lokaal, nationaal en internationaal niveau samenwerken om de levensomstandigheden en de gezondheidszorg te verbeteren”, vertelt Marie-Ange Doolaeghe, pr-externe communicatie namens Soroptimist Club Ieper. “Zelfs tijdens de coronapandemie bezorgde de club op oudejaarsdag 31 december met veel liefde 200 feestmaaltijden aan kansarme volwassenen en kinderen uit onze regio om samen met hun gezin te genieten van een lekkere feestmaaltijd. Zo kunnen ze samen in coronatijd toch een heerlijk eindejaarmoment beleven.”

Chef- kok Peter Ollevier van het Jan Yperman Ziekenhuis en zijn team maakten een feestmenu klaar met Tomatensoep, Kalkoenpavé Archiduc, boontjes met spek, witloof, babypeer met veenbes en gratin dauphinois en Hazelnootmousse. De maaltijden werden overhandigd aan Kris Reynaert en Monique Decrop van ‘Tegoare’ op vrijdagmorgen 31 december aan de keuken van het Jan Yperman Ziekenhuis. De menu’s werden daarna door Evert Lammertijn van de technische dienst Jan Yperman Ziekenhuis naar de Kersecorf gebracht om dezelfde dag nog door ‘Tegoare’ coronaproof bedeeld te worden aan de kansarme gezinnen. Speciale dank gaat uit Soroptimiste Cientia Cornille voor de concrete uitwerking van dit project, aan kok Peter Ollevier en zijn team en Evert Lammertijn van het Jan Yperman Ziekenhuis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.