Soroptimisten Club Ieper trakteert minder gegoede vrouwen op verwenmoment

Op de foto zien we de Soroptimisten Club vertegenwoordigd door Ines Malysse, Marie-Ange Doolaeghe, Anne-Marie Heynderickx, Caroline Lietaert en Françoise Dewulf, samen met leerkrachten Danny Commeene en Nefzi Fouzia en de leerlingen van haarzorg en bio-esthetiek. (foto EG)
Redactie KW

Soroptimisten Club Ieper en de KTA-afdeling haarzorg en bio-esthetiek bezorgden dertien vrouwen die in moeilijke omstandigheden leven een heerlijk verwenmoment in de kapperszaal ‘2 Hairdressers’ in Ieper. Het tweejaarlijks initiatief vond voor de vierde keer plaats.

De verwenvoormiddag wordt georganiseerd door Patricia Vandenbulcke van Soroptimisten Club Ieper. “Na de kerstmaaltijd en de steun aan de voedselbank beleefden minder gegoede vrouwen voor de vierde maal een verwenvoormiddag in de kapperszaal van het KTA”, vertelt past-voorzitter Ines Malysse.

Haarsnit, make-up of nagelverzorging

“Via het CAW, OCMW en welzijnsschakel Tegoare worden de vrouwen geselecteerd om een verwenvoormiddag te beleven. Deze keer waren er dertien vrouwen die samen met de leerlingen van het KTA en hun leerkrachten konden kiezen uit een frisse haarsnit met brushing, make-up of nagelverzorging. De leerlingen werden vooraf al ingelicht over de zorgen waarmee vele vrouwen kampen en de detectie van seksueel geweld, die nu ondersteund wordt door de Belgische Kappersbond. Op die manier is het voor hen ook mogelijk om zich in te leven in deze maatschappelijke problematiek.”

“Ondertussen verwennen de Soroptimisten die vrouwen met koffie, frisdrank en koffiekoeken”, pikt Marie-Ange Doolaeghe, PR-externe communicatie van Soroptimist Club Ieper in. “Er worden ook gesprekken gehouden met de dames om hen ook verder te steunen in de veelvuldige problemen die zij ondervinden door armoede, geweld, werkloosheid, enzovoort. Op die manier willen de Soroptimisten een stem geven aan vrouwen in moeilijkheden.”

Eigenwaarde

“Voor deze vrouwen is deze verwenvoormiddag een unieke beleving waarin zij eens extra aandacht krijgen”, gaat Marie-Ange verder. “Een goede verzorging laat hen groeien in hun eigenwaarde, waardoor ze hun problemen beter aankunnen en sterker in de wereld staan. Want mooi opgemaakt zijn, dat voelt goed. Achteraf mocht elke vrouw nog een cadeautje kiezen uit het winkeltje met haar- en verzorgingsproducten van de laatstejaarsleerlingen. De kosten van de verzorging worden uiteraard gedragen door de serviceclub, die vrouwen en meisjes in de streek ondersteunt.”

Goed initiatief

Nicole Seghers was één van de dames die genoot van het verwenmoment. “Het is de tweede keer dat ik langskom”, vertelt Nicole die in De Kerselaar in Ieper in een huisje van Ons Onderdak woont. “Via het OCMW zit ik in budgetbeheer. Ik heb een pensioen van 1.371 euro en krijg daarvan maandelijks 350 euro leefgeld. Ik heb het natuurlijk niet breed, want daar moet je nog kosten van elektriciteit en benzine van afnemen. Ik ben niet meer zo mobiel en heb een autootje waar ik ook de benzine voor moet betalen. Het openbaar vervoer is geen optie. Mijn moeder woont in Bredene. Als ik haar wil bezoeken, ben ik 6 uur onderweg om haar anderhalf uur te bezoeken. Het initiatief van de Soroptimisten vind ik zeer goed, je wordt eens verwend en de leerlingen zijn zeer vriendelijk.” De eerstvolgende activiteit van Soroptimisten Club Ieper vindt plaats op zondag 6 maart in het Jan Yperman Ziekenhuis. In de voormiddag is er een aperitiefconcert en ’s namiddags een optreden door Katrien Verfaillie uit Alveringem. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier