https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sophie Van Walleghem uit Sint-Idesbald is 21 in 21: “Weer feesten met vrienden”

Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week is Sophie Van Walleghem aan de beurt.

Hoe ziet jouw doordeweekse dag eruit?

“Ik studeer handelswetenschappen aan de KU Leuven campus Brussel. Het voorbije schooljaar volgde ik mijn lessen vooral online. Die onlinelessen vielen best mee, maar ik miste wel de sfeer van ‘s middags samen iets te eten of ‘s avonds iets te drinken met vrienden.”

En wat in het weekend?

“Dan ga ik dikwijls wandelen met mijn familie of vrienden. Daarnaast moest er ook in het weekend gestudeerd worden en had ik veel videogesprekken met mijn medestudenten, om de vele groepswerken in orde te brengen.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Heb je nieuwe hobby’s ontdekt?

“In de eerste lockdown heb ik het mountainbiken ontdekt. Toen ging ik dikwijls een uurtje fietsen door het Calmeynbos of de duinen, om daarna weer achter mijn bureau te kruipen. Bovendien heb ik mijn kookkunsten wat bijgewerkt. En rond de blokperiode van december ben ik dan beginnen te puzzelen. Ook dat bleek een ideale ontspanning tussen het studeren door.”

Stonden er festivals in jouw zomeragenda?

“Ik ben niet echt een festivalganger, maar vorig weekend ging ik wel naar Helmgras in Koksijde. Ik keek er vooral naar uit om weer oude bekenden tegen het lijf te lopen.”

Ben je een bingewatcher? Wat moeten we zeker gezien hebben?

“Ik ben een grote Netflixer! Ik kijk graag series en raak er snel verslaafd aan. Ik kan zo verslingerd raken aan een nieuwe reeks dat ik die meteen wil uitkijken. Onlangs heb ik Control Z gezien op aanraden van een vriendin en die vond ik top! Binnenkort komt het laatste seizoen van La Casa de Papel uit en daar kijk ik ook echt naar uit.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Tijdens het academiejaar niet, want dan lees ik al genoeg cursussen. In de zomer neem ik wel graag eens een boek vast. Op reis kan ik daar zeker van genieten, dus stop ik altijd enkele romans in mijn valies.”

Zit je in verenigingen?

“Ja, ik zit in twee verenigingen in Brussel: Aloisiana en Vrouwen van de Bresk. Die eerste is verbonden aan de universiteit en telt een zestigtal leden, de tweede nog geen tien. Die twee uitersten leveren een leuke combinatie op. Verenigingen zijn de ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen, want ondertussen zijn we met de Bresk een hechte vriendinnengroep geworden.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Opnieuw mogen reizen en feesten met vrienden! Ik kijk er enorm naar uit om nog eens naar het buitenland te gaan. België heb ik het afgelopen jaar herontdekt, maar nu wil ik mijn horizonten stilaan weer verbreden.” (WVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.