Sophia Vanhee (25) wil Queen of the Models worden

"Mijn grootste troef? Dat is misschien wel mijn gedrevenheid", vertelt Sophie. (foto WVH)
Redactie KW

Sophia Vanhee (25) neemt dit jaar deel aan de wedstrijd Queen of the Models. “De komende maanden word ik samen met de andere finalistes via tal van opdrachten klaargestoomd voor een professionele carrière als model. Mocht ik de Queen worden, zou mijn kinderdroom uitkomen.”

Sophia Vanhee studeerde voor schoonheidsspecialiste, maar werkt nu al vijf jaar bij Bistro Nouvelle in Roeselare. “Het is daar dat Mark Vercaigne, de huisfotograaf van de wedstrijd, op mij afstapte en mij aanraadde om me in te schrijven voor de verkiezing”, zegt ze. “Ik had nog nooit over Queen of the Models gehoord, maar mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Ik sta graag op foto’s, ik geniet ervan om mezelf te schminken en de eerste twee shoots met Marnik vielen goed mee. Ik voelde mij daar meteen goed bij en hij gaf me veel tips. Op de West-Vlaamse casting kon ik de organisatoren blijkbaar overtuigen van mijn motivatie, zodat ik nu alvast tot de twintig finalistes behoor.”

Modellencarrière

Queen of the Models grijpt in 2020 nog maar voor de derde keer plaats. Dames vanaf 16 jaar, zowel uit België als uit Nederland, kunnen eraan deelnemen. Anders dan de talrijke missverkiezingen, waarbij de kandidates typisch ‘iets in de media’ willen doen, is deze wedstrijd er specifiek voor wie model wil worden. “Dat lijkt mij wel iets, ja. Ik verlaat het huis nooit zonder mij op te maken, ik ben sportief en ik schreef mij als tiener al eens in om fotomodel te worden voor een kledingmerk. Vanaf maart krijgen we acht maanden lang opdrachten voorgeschoteld, waarvoor we dan telkens punten voor het eindklassement kunnen winnen. Dat gaat van sponsors zoeken tot in de pers komen, maar ook deelnemen aan fotoshoots en tal van workshops bijwonen.”

In lingerie

Het wordt dus een druk jaar, waarbij Sophia haar vriend Jelle Dejonghe (27) en hun hond Lowie dikwijls thuis zal moeten achterlaten. “Ik hoop in de eerste plaats veel bij te leren. Er zijn mooie geldprijzen voor de beste drie kandidates; de Queen, Princess en Duchess. Natuurlijk wil ik winnen, anders moet je je niet inschrijven. Op dit moment kan ik mijn kansen echter nog niet inschatten, want de castings zijn nog aan de gang en ik heb dus nog niet alle finalistes gezien. Mijn grootste troef? Dat is misschien wel mijn gedrevenheid. Ik maak er geen probleem van om in bikini of lingerie te poseren. Ik wil dus ver gaan om mijn doel te bereiken, maar toch zijn er natuurlijk grenzen. Naakt? Hmm, dat is voor mij toch de spreekwoordelijke brug te ver”, aldus nog Sophia. (WVH)

Volg Sophia tijdens haar deelname op de Facebookpagina ‘sophiavanhee’. Pas dit najaar weten we wie de wedstrijd wint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier