Zo mogen de grootouders in kwestie niet tot een risicogroep behoren, hetgeen betekent dat ze bijvoorbeeld niet ouder mogen zijn dan 65 jaar en geen gezondheidsproblemen mogen hebben. Daarnaast moeten ze ook deel uitmaken van de sociale bubbel van het gezin van de kleinkinderen, dus van de vier extra personen die sinds een week aan een bubbel mogen worden toegevoegd.

De verduidelijking is ook opgenomen in de rubriek "veelgestelde vragen" op de website info-coronavirus.be. "Indien grootouders in de gekozen sociale bubbel zitten, mogen ze dan op de kleinkinderen passen? Ja, als ze geen deel uitmaken van een risicogroep (65+, slechte gezondheid ...)", staat er daar te lezen.

Zo mogen de grootouders in kwestie niet tot een risicogroep behoren, hetgeen betekent dat ze bijvoorbeeld niet ouder mogen zijn dan 65 jaar en geen gezondheidsproblemen mogen hebben. Daarnaast moeten ze ook deel uitmaken van de sociale bubbel van het gezin van de kleinkinderen, dus van de vier extra personen die sinds een week aan een bubbel mogen worden toegevoegd.De verduidelijking is ook opgenomen in de rubriek "veelgestelde vragen" op de website info-coronavirus.be. "Indien grootouders in de gekozen sociale bubbel zitten, mogen ze dan op de kleinkinderen passen? Ja, als ze geen deel uitmaken van een risicogroep (65+, slechte gezondheid ...)", staat er daar te lezen.