Sommelier Anton De Leersnyder opent pop-upwijnwinkel in Academiestraat

Anton De Leersnyder opent de pop-up samen met mama Els D’Hulster.© AVH
Anton De Leersnyder opent de pop-up samen met mama Els D’Hulster.© AVH
Redactie KW

Nu iedereen die werkzaam is in de horeca thuiszit door de noodgedwongen sluiting gaan veel werknemers uit de sector op zoek naar alternatieven. Zo ook Anton De Leersnyder (22), die de afgelopen maanden ‘WinesbyAnton’ lanceerde. Maandag opent hij zijn pop-up in de Academiestraat 14 in Brugge.

Naast zeven jaar opleiding in Hotelschool Spermalie en een specialisatiejaar sommelier in Ter Groene Poorte deed Anton De Leersnyder ervaring op bij diverse sterrenzaken. Nu is hij werkzaam bij restaurant Franco Belge.

Door de verplichte sluiting werd zijn ondernemersgevoel gekriebeld. “Tijdens de eerste lockdown speelde het idee om iets te ondernemen. Eerst dacht ik aan takeaway, later evolueerde dat naar een wijnhandel. Gezien mijn job als sommelier was dat een ideaal idee om mezelf verder te ontwikkelen. In juni ben ik begonnen met WinesbyAnton”, vertelt de jonge wijnkenner.

Smakenpallet ontwikkelen

Hij startte samen met mama Els D’Hulster (52), die mee in de zaak stapte. “Ik juich dat enorm toe, want ik denk dat hij hierdoor op professioneel vlak veel kan leren. Hij leert wijnen kennen door zélf wijnhandelaar te zijn. Zo ontwikkelt hij zijn smakenpallet en kennis verder. Al doende leert men”, lacht de trotse moeder.

Wijnliefhebbers kunnen bij WinesbyAnton niet alleen terecht voor de aankoop van hun favoriete wijn. Anton wil zijn klanten meer bieden. “Ik ging van start met een webshop, maar met de feestdagen in het vooruitzicht open ik een pop-up in de Academiestraat in Brugge.”

Totaalconcept

“Op die manier kan ik de klanten een totaalconcept aanbieden. Ik geef ze uitleg over foodpairing, oorsprong, smaken en verhalen achter de wijnen die ik verkoop.”

Aanvankelijk focuste Anton zich op Belgische wijnen, maar later breidde hij uit naar Franse wijnen en champagne. “Ik ben net gestart, het is vanaf nu de bedoeling om door te groeien en steeds meer wijnen te ontdekken”, besluit Anton De Leersnyder. (AVH)

WinesbyAnton is terug te vinden op www.winesbyanton.be en in de Academiestraat 14 in Brugge. Maandag 14 december opent Anton de deuren van zijn pop-up.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier