Somival Waregem wint 18 (!) medailles op Special Olympics

De delegatie van Somival was uiteraard heel tevreden met 18 medailles. © gf
Redactie KW

Somival, een sportvereniging voor mensen met een beperking, behaalde maar liefst 18 medailles. Dat op de 37ste Nationale Spelen Special Olympics, die plaatsvonden in een broeierig heet Sint-Niklaas en Beveren.

18 medailles: dat zijn er maar liefst zeven meer dan vorig jaar. Toen werd deelgenomen met hetzelfde aantal atleten. Zwemtrainer Katrien Thys had veel lof voor de medaillewinnaars in het zwemmen: Gwendolina Pannecoucke (twee keer goud en één keer brons), Andy Vander Linden (zilver), Laure-Anne Vandamme (goud en brons), Tom Degraeve (twee keer brons), Marijn Haesaert (goud en twee keer zilver) en Redecca Streulens (twee keer brons).

Atletiekcoach Mia Frère was even blij als de atleten zelf: Luc Saelens (brons), Inge Lanneau (drie keer goud) en Tjörven Delhaye (goud). Koen Hubrecht haalde het podium niet maar liep meerdere ereplaatsen bijeen.

2020

De delegatie stond onder leiding van Marc Vanryckeghem. Alle deelnemers en begeleiders beleefden vier onvergetelijke dagen. Sportiviteit was er onder alle atleten. Vriendschap werd hoog in het vaandel gedragen. Somival maakt zich alvast op voor de volgende Special Olympics, in 2020 wellicht in Antwerpen. (PPW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier