Somival, Akabe Funk en Ten Anker krijgen cheque na openingsfeest Delhaize

Delhaize schonk een deel van de opbrengst van het openingsfeest aan Somival. © PNW
Redactie KW

De opbrengsten van het grootschalige openingsfeest van de vernieuwde Delhaize-supermarkt in Sint-Eloois-Vijve zijn verdeeld onder de organisaties Somival, Akabe Funk en Ten Anker. Elk goed doel ontvangt 2.850 euro.

Laat de bloemen, flessen wijn of andere geschenken maar achterwege. Die boodschap gaf de familie Dewitte bij de heropening van hun nieuwe Delhaize-winkel langs de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve aan de klanten. Wel konden zij ervoor kiezen om financiële steun te geven aan drie Waregemse sociale organisaties: de sportvereniging voor mindervaliden Somival, de scoutsvereniging voor jongeren met een beperking Akabe Funk en het wooncentrum voor mensen met een beperking Ten Anker.

Comfort verbeteren

Elk van die goede doelen ontving vorige dinsdag een cheque van 2.850 euro. “Een aangename verrassing”, zegt Fernand Smagghe van Somival, die de steun zal gebruiken om het systeem te verfijnen waarbij rolstoelgebruikers met een tillift in het zwembad zakken. “We kiezen voor materialen die het comfort zullen verbeteren en bijdragen aan de totale werking van onze club. Onze mensen kunnen zo deelnemen aan wedstrijden en activiteiten die hen kansen geven om zich meer betrokken te voelen bij het normale maatschappelijke gebeuren.”

Fernand Smagghe looft het initiatief van de familie Dewitte, die ook eigenaar is van de Delhaize-supermarkt in Deinze. “Ze stellen hiermee een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid en maken hierdoor mensen en hun omgeving gelukkig”, klinkt het.

Op de openingsavond op 12 juli kwamen er meer dan 2.500 mensen langs op de vernieuwde Delhaize-site, die ook een vestiging van de winkelketen Yess! en een bowlingzaak omvat. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier