Solotornooi van BK kubben afgelast door het slechte weer

De ploeg van de watertorenwijk in Roeselare nam deel aan het BK kubben © Stefaan Beel
Redactie KW

Dit weekend is er op het nieuw aangelegd sportterrein ‘De Ark’ het Belgisch kampioenschap kubben op zaterdag voor teams en op zondag voor individuen (solo).

Roeselarenaar Dimitri Decrock vormt samen met vijf collega’s het bestuur van de Belgische KUBB federatie, opgericht in 2016 om het recreatieve kubben op te tillen naar een competitief niveau. Dankzij Dimitri én de stad Roeselare kon het Belgische Kampioenschap in Oekene doorgaan. “Ik ben bijzonder tevreden over de medewerking van ‘t stad bij dit evenement”, vertelt Dimitri.

“De sportvelden zijn nog niet officieel geopend en wij kunnen er reeds ons kampioenschap laten doorgaan, een echte primeur. Zaterdag waren er 47 deelnemende ploegen (6 personen per ploeg), tel daarbij familie en supporters en we zaten aan rond de 350 aanwezigen. De dichtste ploeg is een vriendengroep uit Oekene en de verste ploeg komt uit het verre Limburg.”

“Zondag zouden we 70 solospelers verwelkomen waarvan één iemand uit Wallonië. Veertig van hen kunnen hun kwalificatie verdienen voor het Europees kampioenschap in 2022 in het Duitse Wiesmar. De ploegen zelf zijn opgedeeld in drie categorieën, de pro’s (de professionals) de recreanten en gelegenheidsspelers (zoals de Oekense vriendenploeg vandaag). Kubben vraagt een voortdurende focus en is erg competitief.”

Solotornooi afgelast

“Net voor de eigenlijke finale werden de sportvelden onbespeelbaar door felle regenbuien, dan hebben we beslist om de twee finalisten: KUBB Them All uit Tielt en The Fight Boys uit het Oost-Vlaamse Zomergem als winnaars te bevestigen, dus beide zijn Belgisch kampioen 2021.”

“Door de overvloedige regen hebben we ook, met pijn in het hart, beslist om het solotornooi van vandaag af te gelasten. “We hebben tot diep in de nacht getracht om de individuele deelnemers via sociale media en sms van de afgelasting te verwittigen”, zucht Dimitri. Spijtig, maar het is niet anders. We waren klaar voor een fantastisch kub-weekend, de overvloedige regen op zaterdagavond heeft er anders over beslist.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier