“Solidariteit en respect naar de ouderen toe is voor ons zeer belangrijk.”

Redactie KW

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus treffen vooral de oudere generatie. Het WZC Zilvervogel en WZC Yserheem sluiten voorlopig de deuren voor bezoek. Dit als preventieve maatregel van Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). JONGCD&V snapt de beslissing, maar wil ook tegemoet komen aan de (mogelijke) eenzaamheid die nu opduikt bij de bejaarden.

“Onze ouderen zijn dan misschien even afgesloten van de buitenwereld, maar toch willen wij zo op een contactloze manier bij hen binnenkomen”, zeggen de JONG CD&V’ers. Daarom schreven ze postkaartjes met een hoopvolle en positieve boodschap voor elk van de bewoners. Een klein, maar vooral menselijk gebaar. “Zo hopen we toch een beetje sociaal contact tot de bewoners te brengen. We roepen ook iedereen in onze stad op, om hetzelfde te doen.”

Uiteraard werd er goed opgelet dat via de kaartjes geen besmetting mogelijk was, en werden de handen grondig gewassen voor het schrijven en voor het afgeven aan het woonzorgcentrum, laten de JONG CD&V’ers nog weten. “Solidariteit en respect naar de ouderen toe is voor ons zeer belangrijk.” Zegt voorzitter JONGCD&V Diksmuide Stijn Bekaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.