Solar Team met twee Bruggelingen tweede in Marokko

Redactie KW

Het Agoria Solar Team van KU Leuven, waar ook Bruggelingen Gilles De Baets en Joren Dumoulin deel van uitmaken, behaalde de tweede plaats met hun zonnewagen in de Solar Challenge Morocco.

West-Vlamingen Gilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21), beiden uit Brugge, namen vanaf 25 oktober vijf dagen lang samen met achttien andere ingenieursstudenten deel aan de Solar Challenge Morocco. Het team legde met een op zonne-energie aangedreven voertuig – dat ze zelf ontwierpen en bouwden – in vijf etappes zo’n 2500 kilometer af doorheen de Marokkaanse Sahara.

Er namen zeven teams, voornamelijk verbonden aan West-Europese univesiteiten, deel aan deze wedstrijd. Het Belgische team nam een bijzonder sterke start en won de eerste etappe. In de latere etappes verloren ze kostbare tijd, onder meer door oponthoud in een drukke stad en door bandenpech. Het team herstelde zich later goed en won ook de vijfde en laatste etappe. Maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om de eindwinst binnen te halen. Die ging naar het Solar Team van de universiteit van Twente (Nederland). (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier