Sofie Sampers uit Vleteren wordt 21 in 21: “Ik wil weer op reis gaan”

Sofie Sampers.© RVL
Sofie Sampers.© RVL
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik studeer criminologie aan de Ugent. Ik vul mijn dagen dus vooral door lessen te volgen of taken te maken. Soms spreek ik ook online af met vrienden, via Skype.”

En wat in het weekend?

“Dan ga ik dikwijls wandelen met mijn vriendinnen.”

Wie is je knuffelcontact?

“Mijn vriend, Emiel.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Nieuwe hobby’s ontdekt?

“Werken voor school! De eerste lockdown zag ik als een goeie kans om zo weinig mogelijk herexamens te hebben. Puzzelen en bakken zijn oude hobby’s die ik heb herontdekt. Daarnaast ben ik meer beginnen skeeleren en zwemmen. En ik leerde ook naaien.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Ik ben een grote fan van Flip Kowlier; zowel van zijn solowerk als met Ertebrekers en ’t Hof van Commerce. Ook het West-Vlaams van Het Zesde Metaal vind ik top, maar ook Bart Peeters, De Kreuners en Tourist LeMC zijn artiesten die ik bewonder. Ik hou dus vooral van Belgische muziek!”

Denk je dat concerten en festivals al zullen kunnen dit jaar?

“Daar vrees ik voor, maar ik denk wel dat er weer kleinschalige concerten zullen kunnen. Zo waren er vorig jaar Dranouter Zomersessies. Het zou leuk zijn mocht dat nu weer kunnen, al hoorde ik dat dit niet rendabel genoeg is.”

Is er ook tijd om eens een boek te lezen?

“Momenteel ben ik bezig in Georges & Rita van Leen Dendievel. Mijn favoriet is Vele hemels boven de zevende van Greet Op de Beeck.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“In normale tijden zou dat wel lukken, maar nu is dat de enige manier om contact te houden met vrienden.”

Zit je in verenigingen?

“Ik ben al enkele jaren bestuurslid bij KLJ Vleteren en ik zit in de Jeugdraad van Vleteren. In Gent zit ik ook in studentenclub LILA; dit jaar zelfs in het praesidium. Daarnaast speel ik klarinet in de koninklijke harmonie van Vleteren.”

Heb je huisdieren?

“Ik woon op een boerderij, dus wij hebben veel dieren. Naast de koeien hebben we ook enkele katten, kippen en een hond.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik hoop snel op weekend te kunnen met mijn vriendinnen, weer te kunnen afspreken in de KLJ of LILA en te repeteren met de harmonie.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Dan ben ik hopelijk aan het werk in een rechtbank of op het parket en zal ik wellicht al een huis hebben met mijn vriend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.