Sofie Marey is de nieuwe stadsambassadrice van Menen

Centraal winnares Sofie Marey met links tweede eredame Morgane Vermeulen en rechts eerste eredame Chanel Debavelaere. © MP
Redactie KW

Na een hoogstaande verkiezingsavond is de 23-jarige Sofie Marey uit Menen verkozen tot nieuwe stadsambassadrice. Ze volgt Davina Varrasse op.

Vier kandidaten deden dit keer een gooi naar de fel begeerde titel van stadsambassadrice. Maar Sofie Marey, net afgestudeerd als marketing manager, stak er toch van meet af aan met kop en schouders bovenuit. De podiumervaring die ze al opdeed met toneelgezelschap CieTabloo gaf haar een ferme duw in de rug. Ook in de choreografie en met de persoonlijke act -waarin ze op zoek ging naar een nieuwe naam voor de Leiebrug- scoorde ze het best.

Het was een vijfkoppige jury met onder meer Thierry Toebat (ereheer Mister Gay Vlaanderen) en Eddy Demeyere (stadsmedewerker op rust en bekende carnavalist) die over de einduitslag beslisten. Sofie had aan de haal met een prachtig prijzenpakket waaronder een Vespa, een gouden ring, een set juwelen en tal van andere cadeaubonnen te besteden in de grensstad.

Winnares Sofie Marey tussen haar talrijke supporters.
Winnares Sofie Marey tussen haar talrijke supporters.© MP

16-jarige Mégane ontroostbaar

En toch ook pluimen voor de drie andere kandidates die gedurende de ganse verkiezingsavond overeind bleven. Ook de amper 16-jarige Mégane Coussaert uit Lauwe deed het verre van onaardig en kwam een paar keer zeer origineel uit de hoek. Ze werd desondanks vierde en was nadien ontroostbaar. Nochtans viel ze eerder op de avond in de prijzen als meest sympathieke kandidate en de meest populaire. Terecht ook, want je moet het maar durven als 16-jarige! Ze verzamelde via Facebook meer dan 1000 likes meer dan haar concurrentes. Het bleek onvoldoende voor een podiumplaats.

Die was er wel weggelegd voor Morgane Vermeulen (19) uit Menen. Onder meer haar sterke gidsbeurt over Menen leverde haar de titel van tweede eredame op. De 19-jarige Chanel Debavelaere uit Menen mag pronken met het lint van eerste eredame. Haar enthousiasme en haar spontaniteit leverde haar ook de persprijs op. Zij werd beloond met een trofee en een jaarabonnement op de Krant van West-Vlaanderen.

De amper 16-jarige Mégane Coussaert eindigde vierde na een nochtans sterke prestatie. Zij was ontroostbaar na de einduitslag.
De amper 16-jarige Mégane Coussaert eindigde vierde na een nochtans sterke prestatie. Zij was ontroostbaar na de einduitslag.© MP

Wieltjesfeesten

De nieuwe stadsambassadrice wordt volgende week zaterdag officieel aangesteld tijdens de Wieltjesfeesten. Het publiek kan de hele dag kennismaken met de nieuwe vertegenwoordigster van de stad in de centrumstraten. Ook tijdens de traditionele wieltjesworp zullen Sofie Marey en haar eredames te bewonderen zijn op de Grote Markt. In principe volgen ze ook de optredens op het podium vanop de eerste rij.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier