‘Soep met babbeltjes’ brengt mensen samen bij een tas soep, try-out was succes

De try-out van ‘Soep met babbeltjes’ was een succes. In totaal werden 62 tassen soep uitgedeeld. Op de foto zittend van links naar rechts Jef Verstraete, Jeanne Feryn, Veerle Verstraete, Maria Spriet, Dirk Snick, Lena Leuridan, Josiane Soenen en Rita Debou. Rechtstaand herkennen we schepen van Sociale Zaken Lieve Castryck, Leen Simoen en Kaatje Gelein, buurtzorgmedewerker van woonzorgcentrum Zilvervogel Reninge. (foto KVCL)
Redactie KW

Op het dorpsplein van Reninge vond op donderdag 5 augustus de try-out plaats van ‘Soep met babbeltjes’.

Het betreft een initiatief van woon-zorgcentrum Zilvervogel in samenwerking met enkele plaatselijke verenigingen en de stad Lo-Reninge om mensen bij een tas soep samen te brengen. Het was alvast een succesvolle start van het project.

Positieve reacties

“In totaal deelden we 62 tassen tomatensoep met balletjes uit”, zegt Kaatje Gelein, buurtzorgmedewerker van wzc Zilvervogel. “De soep werd gemaakt door de bezoekers van het centrum voor dagverzorging Villa Zilvervogel.”

Zowel de soep als de activiteit vielen duidelijk in de smaak. De reacties achteraf waren dan ook heel positief.

“Wie er ook initiatiefnemer of organisator is van deze activiteit, het is een schot in de roos”, reageerde iemand. “Ook de tomatensoep was heel lekker. Als alles blijft zoals nu, kom ik zeker nog eens genieten van die heerlijke ‘babbelsoepmomenten’.”

Het project ‘Soep met balletjes’ krijgt nu maandelijks een vervolg. De bedoeling is dat die voortaan gekoppeld wordt aan een activiteit van een van de deelnemende verenigingen zoals Ferm, vbs de Ladder, Gezinsbond, Davidsfonds, Okra, Feestcomité, Lauka, Het Havenhuis of NestorPlus.

Volgende data

De volgende bijeenkomsten van ‘Soep met babbeltjes’ zijn gepland op maandag 6 september, zondag 10 oktober en dinsdag 14 december telkens van 10 tot 12 uur op het dorpsplein in Reninge. Op woensdag 24 november is er een ‘Soep met babbeltjes’ in vrije basisschool De Ladder van 10.30 tot 11.30 uur. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier