Sociale winkel De Netzak in Veurne vanaf donderdag weer open

vrijwilligers Liliane Beun, Margriet Soetaert, Marie Eyckens (archiefbeeld) © MVQ
Redactie KW

De Netzak in Veurne is al langer een begrip. Onbezoldigde vrijwilligers zamelen voeding en kledij in, die ze sorteren en herverdelen om kansarmen en wie het financieel minder breed heeft, te helpen. Maar ook De Netzak moest onverbiddelijk de deuren sluiten toen de coronacrisis uitbrak.

Recent sloeg De Netzak Veurne de handen in elkaar met Mama’s voor Kinderen in De Panne. In de winkel van Mama’s voor Kinderen kunnen gezinnen met een kleine portemonnee babyartikelen, speelgoed, schoolgerief, kinderkledij, tweedehandskledij voor volwassenen en kleine huisraad kopen tegen hele kleine prijzen.

De medewerkers laten weten dat vanaf volgende week donderdag 14 mei de kledijwinkel in Veurne weer open is vanaf 14.30 uur. Die in De Panne vanaf maandag om 10 uur. Vanaf dinsdag 12 mei kan iedereen weer tweedehandskledij binnenbrengen. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om gezien de omstandigheden geen lompen binnen te brengen, waar ze geen cent meer voor krijgen.

Alleen nette en mooie kledij is welkom. De rest kan je naar het containerpark brengen of in de groene textielbakken, die overal te vinden zijn in Veurne. Ook speelgoed en klein huishoudelijk materiaal zoals koffiezet, mixer, frituur, microgolfoven, lakens, dekens, handdoeken… in goede staat zijn welkom. Jammer genoeg laat de beperkte ruimte niet toe om meubels te aanvaarden.

Op de Facebookpagina van De Netzak kan je via een YouTube-filmpje kennismaken met de werking, met enkele vrijwilligers die aan de slag zijn in de winkel en de voorraadruimte. Als toepasselijke achtergrondmuziek hoor je Katrien Verfaillie met haar coronaversie van ‘Mijn Dorp’ van Wim Sonneveld of ‘La Montagne’ van Jean Ferrat. Zij verwoordt en bezingt wat voor iedereen geldt, ook voor alle Veurnaars en medewerkers van De Netzak: “Mo, kunnik nemi na joen komn! Want iederièn bluuft i ze kot. ‘t Zie roare tiedn va Corona, mo mens, mor is dat toch etwot!”

(MVQ)

https://www.youtube.com/watch?v=NsTqW1MNvbk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier