Sociaal verhuurkantoor zoekt 33 woningen in Waregemse regio

Bjorn Thienpont van het RVSK: "Eigenaars neem contact op met ons!" © JD
Redactie KW

Het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor (RSVK) is op zoek naar 33 extra woningen in de regio Waregem, Deerlijk, Anzegem en Wortegem-Petegem.

Woordvoerder Bjorn Thienpont legt uit waarom er nood is aan extra woongelegenheden die worden doorverhuurd aan wie het op financieel en economisch vlak moeilijk heeft. “‘Volgens de Vlaamse regelgeving is het RSVK in november 2018 in totaal 150 woningen of appartementen in portefeuille te hebben om die door te verhuren. Momenteel zijn het er 117. Dat zijn er nog 33 die wij nodig hebben. Jaarlijks krijgen wij er wel 12 tot 13 bij.”

“Maar vergeet niet dat er eigenaars zijn die hun contract met ons niet meer verlengen en hun panden niet meer in ons aanbod zitten. We hebben nog twee jaar de tijd om te voldoen aan het opgelegde aantal. Maar wij maken daar nu al werk van en lanceren daarom deze oproep: eigenaars neem contact op met ons!”

Naast de verzekerde en stipte betaling van de huur kunnen zij volgens Bjorn Thienpont nog van een aantal andere voordelen genieten. “Het onderhoud van de eigendom is voor onze rekening. Indien het aangeboden pand nog niet over isolatie beschikt of waarvan de goten aan vernieuwing toe zijn, dan kan de eigenaar voor de uitvoering van deze werken genieten van een premie van maximaal 23.000 euro. Dat is toch geen onaardig bedrag. Indien het ook energiezuiniger moet en daarvoor eveneens ingrepen nodig zijn, dan is er een premie tot 10.000 euro. En er is tot slot ook een gedeeltelijke vermindering of korting op de jaarlijkse grondlasten.”

RVSK hoopt via deze oproep eigenaars die hun pand ter beschikking willen stellen, te kunnen vinden.

(JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.