Sociaal Thuis uit Lendelede komt met drie acties voor de Warmste Week

© Frank
Redactie KW

De medewerkers van het Sociaal Thuis organiseren dit jaar in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel drie acties: Koeken Troef, de Warmste Kerstmarkt en een Streekbierenkaarting.

“De opbrengst schenken we aan de vzw Pamele van de Zorggroep H. Hart, een verzorgingsinstelling in Kortrijk voor mensen met een zware fysieke beperking”, zeggen schepen van Sociale Zaken Rita Lammertyn en enkele medewerkers van het Sociaal Thuis.

Schepen Rita Lammertyn (CD&V) en medewerkers Sociaal Thuis Charlotte Vermaut, Leen Vanderstichelen, Veerle Devos en Claudine Tack stonden ons te woord. Hanne Veys en Delphine Martin konden er niet bij zijn.

“Vorig jaar verkochten we een aantal vrijdagen tussen 12 en 13 uur zelf bereide warme soep”, zeggen onze gesprekspartners. “Iedereen was welkom in het Sociaal Thuis en kon hier op de middag gerust zijn boterhammen komen opeten. Die actie zorgde voor een groepsgevoel. De opbrengst bedroeg 2.000 euro en die schonken we aan ‘Saying Goodbye’ uit Kortrijk, een vzw die zich inzet voor wie recent of langer geleden geconfronteerd werd met het verlies van een dierbare.”

Koeken Troef

Dit jaar doen de medewerkers van het Sociaal Thuis nog iets meer. “We steken inderdaad nog een tandje bij. Onze eerste actie noemen we Koeken Troef. We verkopen nog tot en met 15 december koekjespakketten waarin 19 lekkere Lotuskoeken zitten voor maar 8 euro. Je kunt die pakketten bestellen in het Sociaal Thuis aan het Dorpsplein of bij één van de medewerkers.

Een tweede actie is onze Streekbierenkaarting van vrijdag 29 november in Den Tap. Je kan er van 14.30 tot 24 uur kaarten voor slechts 1,50 euro inleg. De ganse namiddag is er ook een tombola waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Kaarten kan je vooraf al kopen in het gemeentehuis, het Sociaal Thuis of via mail leen.vanderstichelen@lendelede.be. De kinderen kunnen zich die namiddag amuseren met allerlei kinderspelen. Onze derde actie is de Warmste Kerstmarkt van zaterdag 7 december. We staan op de jaarlijkse Kerstmarkt op en rond het Dorpsplein en verkopen er croque monsieurs, soep en uiteraard ook nog onze koekenpakketten. Op diezelfde 7 december staan we nog op de Mustermarkt in Heule.”

Alles voor vzw Pamele

De opbrengst van de Warmste Week van het Sociaal Thuis gaat naar de vzw Pamele van de Zorggroep H. Hart in Kortrijk. “Een dagcentrum en residentieel wonen voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel of een zware fysieke beperking zoals de spierziekte ALS en Multiple Sclerose. Pamele wil met het geld een belevingsbord, een groot computerscherm waarop de bewoners spelletjes kunnen spelen, foto’s bekijken, liederen beluisteren en nog veel meer. Zo’n computerbord kost toch snel tussen de 8.000 en 15.000 euro. “

Schepen Rita Lammertyn zegt trots te zijn op de medewerkers van het Sociaal Thuis. “Iedereen die werkt voor het OCMW, ook de mensen van onze dienstencheques-onderneming en de dienst warme maaltijden verdienen veel lof”, zegt ze.