https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sociaal restaurant zoekt alternatief om buiten maaltijden te serveren: ‘Te Goare’ heropent op terras Okido

Erika Denijs, Marino Kimpe, Mariette Descheemaeker en Marcel Cappelle zijn gezellig aan het tafelen in het sociaal restaurant Te Goare.© (Foto JCR)
Erika Denijs, Marino Kimpe, Mariette Descheemaeker en Marcel Cappelle zijn gezellig aan het tafelen in het sociaal restaurant Te Goare.© (Foto JCR)
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Sociaal restaurant ‘Te Goare’ staat sedert de heropening van de terrassen opnieuw ten dienste van de 65-plussers uit de gemeente. Omdat binnen eten nog niet toegestaan is, verhuisde ‘Te Goare’ van het dienstencentrum naar het vlakbij gelegen overdekt terras van de vroegere Gemeenteschool Okido. Het gemeentebestuur heeft overigens nog uitbreidingsplannen met zowel het dienstencentrum als met het sociaal restaurant.

“Het sociaal restaurant was door corona al sedert half oktober gesloten”, legt schepen van Welzijn Nathalie Depuydt (Open VLD) uit, “Tijdens corona konden de gebruikers beroep doen op de levering van maaltijden aan huis. Daarvoor werkten we samen met Kotee, de thuiszorgdienst van het Roeselaarse zorgbedrijf Motena.”

“Tijdens de coronacrisis werd er heel veel beroep gedaan op de levering van maaltijden aan huis. De mensen van ons dienstencentrum leverden de Koteemaaltijden zelf aan huis af zodat we via een drempelbezoek konden vaststellen of er geen problemen waren bij onze klanten.”

““We hadden gehoopt om het sociaal restaurant bij de heropening van de terrassen opnieuw te mogen openen”, gaat de schepen verder, “De cafetaria van woon-zorgcentrum De Oever mocht toen immers opnieuw mensen binnen ontvangen. Te Goare bleek evenwel onder de horecamaatregelen te vallen waardoor we op zoek gingen naar een alternatief om maaltijden buiten te serveren.”

SWOK bleek niet geschikt

“We dachten daarbij aanvankelijk aan gemeenschapscentrum Het SWOK, waaraan we een tent zouden plaatsen. Uiteindelijk beslisten we om niet te kiezen voor Het SWOK. De laatste jaren heeft de omgeving van het nabijgelegen sportcentrum immers af te rekenen met vandalisme terwijl er niet altijd iemand bij de tent aanwezig zou kunnen zijn. Bovendien zouden we ook alle nodige materiaal moeten verhuizen van het dienstencentrum naar Het SWOK.”

“Het gemeenschapscentrum is ondertussen ook opnieuw in gebruik. Zo vinden er al vergaderingen plaats, waardoor het niet exclusief door ons gebruikt zou kunnen worden. Dat is dan weer wel het geval voor de leegstaande vroegere Gemeenteschool. Bovendien moeten we er ook geen tent plaatsen omdat er onder het overdekte terras gegeten kan worden. Het dienstencentrum bevindt zich ook vlakbij.”

We hebben voor iedereen een fleece gekocht

“Voor de heropening hadden we een accordeonduo ingehuurd”, weet de schepen, “Alles draaide rond het thema ‘We zien het leven door een roze bril’. We hadden alles dan ook aangekleed in het roze. Verder hebben we voor iedereen een fleece gekocht. Elke fleece wordt coronaveilig opgeborgen en wordt op het eind van de week gewassen.”

“Op het overdekt terras is overigens ruimte genoeg. We werken met tafels van vier die we voldoende ver uit elkaar kunnen zetten. De mondmaskers mogen – net als in de horeca – pas af aan tafel.”

““Momenteel komen 19 mensen naar Te Goare, wat iets minder is dan het 25-tal gasten dat we normaal mogen verwelkomen”, weet de schepen, “Voor corona konden onze gasten op de eerste en de derde donderdag van de maand overigens telkens op twee locaties terecht: op de vaste stek in het dienstencentrum in Staden en in de cafetaria van woon-zorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke. Het is de bedoeling om dit straks opnieuw te organiseren. We bereikten zo immers in totaal een 30-tal mensen.”

Ook in De Nestel

“In de toekomst willen we Te Goare in samenwerking met woon-zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Ter Westroze ook in gemeenschapscentrum De Nestel in Westrozebeke organiseren. Daarnaast zal het dienstencentrum in Staden uitgebreid worden met een terras. Dat kan een aanvulling zijn voor het sociaal restaurant en voor de activiteiten van het dienstencentrum. Wie dat wenst zal er buiten kunnen eten. Daartoe zullen parasols voorzien worden. Het wordt wel geen overdekt terras.”

Een maaltijd bij Te Goare kost 7,5 euro. Info via 051 70 82 03 of via welzijn@staden.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten